Η Αθήνα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Η διεθνής θεατρική κοινότητα τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου. Δείτε πώς θα «γιορτάσει» η Αθήνα.
Η Αθήνα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

«Όσο υπάρχουν καλλιτέχνες και ακροατήρια, όλο και θα λέγονται ιστορίες επάνω στη σκηνή, που πουθενά αλλού δεν θα μπορούν να ειπωθούν», σημειώνει ο Βρετανός ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και συνιδρυτής του Théâtre de Complicité Σάιμον ΜακΜπέρνι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θέατρου.

Στο μήνυμά του ο ΜακΜπέρνι έκανε, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή της αρχαίας Αθήνας στην ανάπτυξη του θεάτρου αλλά και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Η Παγκόσμια Ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, τιμά το θέατρο μέσα από τις ποικίλες μορφές του και για ακόμα μια χρονιά δεν περνά απαρατήρητη από την Αθήνα.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, η αίθουσα Γερουσίας της Βουλής θα μετατραπεί σε ένα «ζωντανό» σκηνικό, καθώς θα ανεβεί το βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών έργο «Εκτός ύλης» ή «Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Γεράσιμο Σκιαδαρέση, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Η παράσταση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής και θα μεταδοθεί από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της Βουλής.

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, γιορτάζει προσφέροντας ένα δωρεάν εισιτήριο για κάθε εισιτήριο που αγοράζεται για την παράσταση «Duende: Το Πνεύμα της Γης» στην σκηνή της Φρυνίχου. Μετά τη λήξη της παράστασης, στις 23:00, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση - στο πλαίσιο της δράσης «Το Θέατρο Τέχνης Γνωρίζεται Με Το Κοινό του».

Στο Τρίτο Πρόγραμμα, θα μεταδοθεί το περίφημο μονόπρακτο «Η Μελαχρινή Κυρία των Σονέτων» του Tζορτζ Μπέρναρντ Σο (στις 22:00). Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα πέντε μηνύματα της Παγκοσμίας Ημέρας Θεάτρου θα διαβάζουν πέντε προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου και θα ακούγονται από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος σε διαφορετικές στιγμές της ημέρας.

Η ΕΡΤ 2 σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Το Σπίτι το Ηθοποιού» διοργανώνει Τηλεμαραθώνιο με σκοπό την οικονομική ενίσχυσή του. Μέχρι αργά το βράδυ, με εκτενείς αναφορές σε όλες  τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, η ΕΡΤ θα προβάλλει θεματικά αφιερώματα με επίκεντρο τις δράσεις του ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, Ναυτεμπορική

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v