Η θεατρική ομάδα αστέγων στην πρώτη της παράσταση

Το «Νησί των Σκλάβων» ζωντανεύει από τη θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout, στο Θέατρο Σταθμός του Μεταξουργείου την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.
Η θεατρική ομάδα αστέγων στην πρώτη της παράσταση
Η Equal Society με τη θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout, παρουσιάζουν στις 31 Ιανουαρίου και στο θέατρο Σταθμός, την κωμωδία του κλασικού Γάλλου συγγραφέα Πιέρ ντε Μαριβώ «Το Νησί των Σκλάβων».

Άνθρωποι όπως εμείς, με προβλήματα ήδη βαριά στις πλάτες τους, καλούνται να υπερβούν τον εαυτό τους και να αποδομήσουν μέσα από το θέατρο τη δύναμη της συνήθειας, αποβάλλοντας τα ψυχολογικά βαρίδια μιας δύσκολης καθημερινότητας. Συνάνθρωποί μας που οι συγκυρίες της ζωής τούς οδήγησαν στον δρόμο υψώνουν το ανάστημά τους και συμπράττουν στη σκηνή αποτυπώνοντας με δύναμη ψυχής ένα δημιούργημα πιο επίκαιρο από ποτέ. Το θέατρο άνοιξε ως Δούρειος Ίππος έναν δρόμο που είχαν ξεχάσει. Τον δρόμο της αυτοεκτίμησης. Και με αυτό το κεκτημένο, η θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout της Equal Society παρουσιάζει την πρώτη της δουλειά.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τέσσερις άνθρωποι, οι μοναδικοί επιζώντες ενός ναυαγίου, δύο αριστοκράτες και οι υπηρέτες τους, γλυτώνουν από τη μανία της θάλασσας και καταλήγουν σε ένα νησί που κατοικείται από εξεγερμένους σκλάβους. Στον τόπο αυτό που οι τίτλοι και τα χρήματα δεν έχουν καμία σημασία, τα αφεντικά υποχρεώνονται ν΄ ανταλλάξουν ρόλους με τους σκλάβους τους και να τους υπηρετούν μέχρι να βιώσουν τι σημαίνει πόνος και εκμετάλλευση. Μέχρι να πάρουν ένα ισχυρό μάθημα δικαιοσύνης.

Ένα παιχνίδι εξουσίας, βίας, έρωτα και ανθρωπιάς διαδραματίζεται με μια υπέροχη ροή η οποία φέρνει τη ζωή στο προσκήνιο. Ένα δημιούργημα όπου τα όρια μεταξύ της παράστασης και της πραγματικότητας μπλέκονται στο ίδιο κουβάρι. Τα προνόμια της ύλης απέναντι στο μεγαλείο της ψυχής και η αρχέτυπη αλαζονεία της εξουσίας που συνοδεύεται με το αέναο «εγώ δεν πρόκειται ποτέ να βρεθώ ποτέ στη θέση του» όλα απλώνονται σε μια θεατρική σκηνή, καθρέφτη της αλήθειας. Τι θα γίνει στο φινάλε; Αλλάζει ο άνθρωπος; Η σκληρή τιμωρία είναι η λύση; Ο κόσμος μας είναι σκληρός μόνο με τους αδύναμους τελικά; Είναι η κοινωνική ταυτότητα για κάποιους πιο σημαντική και από την ανθρωπιά;

Η θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout της Equal Society σε αυτήν την πρώτη της παράσταση επιχειρεί να δείξει πως το στίγμα που κουβαλάς είτε είσαι άστεγος είτε άπορος είτε πρόσφυγας δεν σε κάνει λιγότερο άνθρωπο. Άλλωστε όπως αναφέρει και μια ιταλική παροιμία, «Μετά το παιχνίδι, ο βασιλιάς και το πιόνι πάνε στο ίδιο κουτί».


Θέατρο Σταθμός
Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211.70.51.841.
Εισιτήρια https://www.eventora.com/el/Events/8eatrikh-parastash-nhsi-twn-sk
Κόστος: Ένα πακέτο τρόφιμα για την ενίσχυση της Δομής Ανθρώπων Γεύματα της Equal Society
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v