5 ωραίες παραστάσεις για το Σαββατόβραδό σου

Κωμωδία; Δράμα; Τσέχοφ; Χορν; Έρωτα; Πόλεμο; Ό,τι και αν θέλετε να δείτε, το βρήκαμε αυτό το Σάββατο στα θέατρα της Αθήνας.
5 ωραίες παραστάσεις για το Σαββατόβραδό σου
Ακυβέρνητες Πολιτείες: Αριάγνη στο Θέατρο Τέχνης
Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ.: 210 3222464
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: 18€ (μειωμένα και ανέργων 12€)



Τα δύο μεγάλα θέατρα της Αθήνας, Εθνικό και Τέχνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη φορά, μετά το πρώτο μέρος της τριλογίας του Τσίρκα, την εξαιρετική Λέσχη, που κατέβηκε πριν από δύο εβδομάδες. Σειρά τώρα έχει η Αριάγνη, που εκτυλίσσεται στην Αίγυπτο του 1943, με τον κεντρικό ήρωα του Τσίρκα, Μάνο Σιμωνίδη, τραυματισμένο από αεροπορικό βομβαρδισμό. Σκηνοθετεί, αυτή τη φορά, ο Γιάννης Λεοντάρης και πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Βλαβιανός, Παντελής Δεντάκης, Θανάσης Δήμου, Γιώργος Κριθάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώτα Μηλίτση, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Πασσάς, Ερατώ Πίσση, Μάνος Στεφανάκης. Σημειώστε ότι οι παραστάσεις της τριλογίας είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους –δε χρειάζεται, δηλαδή, να έχετε δει πρώτα τη Λέσχη για να παρακολουθήσετε την Αριάγνη.
Διαβάστε περισσότερα - Αριάγνη: Ακυβέρνητες Πολιτείες ξανά στο Τέχνης

Το Φιντανάκι στο Θέατρο Ρεξ
Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210 3305074
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: 10€ (ανέργων 6€)



Ο Ανέστης Αζάς σκηνοθετεί το έργο του Παντελή Χορν, που εκτυλίσσεται στα στενά όρια μιας πλακιώτικης αυλής, η Τούλα, το νεαρό «Φιντανάκι», γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο του Γιάγκου, ενός άνεργου νεαρού. Ο αγαπημένος της, όμως, θα την προδώσει για χάρη της Εύας, η οποία διαθέτει τις κατάλληλες γνωριμίες για να του εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον. Παίζουν οι Βάσω Καμαράτου, Κώστας Κουτσολέλος, Ηρώ Μπέζου, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Ρόζα Προδρόμου, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Νίκος Χανακούλας.
Διαβάστε περισσότερα - Το Φιντανάκι: Παντελής Χορν στο Εθνικό

Το Μαυροπούλι στο Θέατρο Άλμα
Ακομινάτου 15, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5220100
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: 20€ (εξώστης 18€, μειωμένα 15€, ανέργων 10€)



Το δυνατό έργο του του Ντέιβιντ Χάροουερ θίγει το ζήτημα της παιδεραστίας, βάζοντας τους δύο πρωταγωνιστές, με τα 30 χρόνια ηλικίας που τους χωρίζουν, να συναντιούνται ξανά, δεκαπέντε χρόνια μετά τον παράξενο δεσμό τους. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος και συμπρωταγωνιστεί με τους Ανθή Σαββάκη, Νίκο Λαγό, Γεωργία Πασιπουλαρίδη, Ζωή Πετράκη.
Διαβάστε περισσότερα - Μαυροπούλι: Γιώργος Κιμούλης στο Θέατρο Άλμα

Ο Γλάρος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, τηλ.: 21 0414 3310
Ώρα έναρξης: 17.30 και 21.00
Εισιτήρια: από 10€ έως 30€, αναλόγως θέσης



Το εμβληματικό έργο του Άντον Τσέχοφ σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς, με έναν all star θίασο επί σκηνής: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Κουρής, Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος, Δημήτρης Ήμελλος, Άλκηστις Πουλοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου, Άννα Καλαϊτζίδου, Δημήτρης Μπίτος, Σύρμω Κεκέ. Βασισμένος στην ιδέα του Τσέχοφ ότι όλα στη ζωή είναι θέατρο και όλα στο θέατρο είναι ζωή, ο σκηνοθέτης τοποθετεί την δράση του έργου μέσα στο ίδιο το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά: στην σκηνή του, στα καθίσματα των θεατών, στους διαδρόμους του, στις εισόδους και τις εξόδους του.
Διαβάστε περισσότερα - Ο Γλάρος του Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά

Υπηρέτης δύο Αφεντάδων στο Θέατρο Άλφα Ιδέα
Πατησίων 37, Πολυτεχνείο, τηλ.: 210 5238742
Ώρα έναρξης: 21.15
Εισιτήρια: 15€ (φοιτητικά και ανέργων 12€, προπώληση 10€)



Η Ομάδα Ιδέα, που μας χάρισε παραστάσεις όπως το Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 και Το Δέντρο του Οιδίποδα, καταπιάνεται φέτος με την δημοφιλή κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, σε μια προσπάθεια να «ανιχνεύσει το βάθος του συγκεκριμένου θεατρικού είδους που έχει χάσει λίγο τη βαθιά του αξία». Σκηνοθετεί ο Κώστας Γάκης, και πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Δρακόπουλος, Χρήστος Ευθυμίου, Γιώργος Κοψιδάς, Σταύρος Λιλικάκης, Λήδα Μανιατάκου, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Κατερίνα Παπουτσάκη, Άκης Φιλιός. Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ.
Διαβάστε περισσότερα - Υπηρέτης δύο αφεντάδων στο Θέατρο Άλφα Ιδέα


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v