Άνθρωπος στη Σοφίτα: Τίμοθι Ντέιλι στο Αγγέλων Βήμα

Ένας Εβραίος κρύβεται στη σοφίτα ενός ζευγαριού Γερμανών… και δε μαθαίνει ποτέ ότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε. Τη συναρπαστική ιστορία του σκηνοθετεί η Γλύκα Στόιου.
Άνθρωπος στη Σοφίτα: Τίμοθι Ντέιλι στο Αγγέλων Βήμα
Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στο Φεστιβάλ της Αβινιόν, σε διάφορα θέατρα της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αυστραλίας και της Αλάσκας, η παράσταση «Άνθρωπος στη Σοφίτα» του πιο πολυπαιγμένου διεθνώς Αυστραλού συγγραφέα Τίμοθι Ντέιλι ανεβαίνει για πρώτη φορά και στην Ελλάδα. 23 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα», στο πλαίσιο της φετινής θεματικής ενότητας του θεάτρου με τίτλο «Ζούμε την Ανατροπή!» σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Γλύκας Στόιου.

Το έργο είναι βασισμένο σε ένα συνταρακτικό - όχι όμως και τόσο γνωστό - περιστατικό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα παντρεμένο ζευγάρι από το Έλμσχορν της ναζιστικής Γερμανίας δίνει καταφύγιο σε έναν Εβραίο. Ο πόλεμος τελειώνει, αλλά το ζευγάρι αποφασίζει να μην του αποκαλύψει την αλήθεια, καθώς εξακολουθεί να έχει ανάγκη από την οικονομική του βοήθεια. Αποκομμένος εντελώς από τον έξω κόσμο και πάντα ευγνώμων στο αντρόγυνο, ο Εβραίος παραμένει κρυμμένος στη σοφίτα του σπιτιού από τον Απρίλιο ως το Νοέμβριο του 1945. Ο χρόνος που περνάει αναπτύσσει έναν υποδόριο έρωτα ανάμεσα σε αυτόν και στη Γερμανίδα “σωτήρα” του. Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία αγάπης.

Η Ταυτότητα της παράστασης
Τίμοθι Ντέιλι, «Άνθρωπος στη σοφίτα»
Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Εικαστική εικόνα παράστασης: Γλύκα Στόιου
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Στόιου
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Εβραίος: Περικλής Λιανός
Γυναίκα: Μαρία Μαλταμπέ
Άντρας: Μίλτος Σαμαράς
Γειτόνισσα: Νίκη Μαυροειδή

Θέατρο Αγγέλων Βήμα
Σατωβριάνδου 36, στάση μετρό «Ομόνοια», τηλ. 210 52 42 211

Κάθε Δευτέρα στις 19.00 και κάθε Τετάρτη στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητών, ανέργων, άνω των 65), 5 ευρώ (ατέλειες)

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v