Πρόβα με τον Αριστοτέλη στο Θέατρο Αλκμήνη

Το θέατρο συναντά την φιλοσοφία, σε αυτό το έργο του Θεοδόση Πελεγρίνη που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μιχάλη Παναγιωτόπουλου στο Θέατρο Αλκμήνη.
Πρόβα με τον Αριστοτέλη στο Θέατρο Αλκμήνη
«Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων στον πολιτισμό, είναι το θέατρο και η φιλοσοφία»
Νίτσε

Οι δύο αυτοί ετερόμορφοι τρόποι υπέρβασης της πραγματικότητας, που βασίζονται στον διάλογο, διαμορφώνουν συνειδήσεις και έχουν κοινό σκοπό να δώσουν νόημα στην ζωή, που από μόνη της δεν διαθέτει.

Η απόπειρα του Θεοδόση Πελεγρίνη να συζευχθούν επί Σκηνής οι δυο αυτοί τρόποι προσέγγισης της ζωής επιχειρείται για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Η Πρόβα με τον Αριστοτέλη είναι πρόβα ενός θιάσου που εξελίσσεται σε συζήτηση για τον Αριστοτέλη. Κατά την διάρκεια της πρόβας αναπτύσσονται συγκρούσεις, επιθυμίες, διλήμματα, συμπεριφορές και, κυρίως, σχέσεις εξουσίας. Καθένα από τα πρόσωπα επί Σκηνής επιχειρεί να επιβληθεί χρησιμοποιώντας τα εργαλεία γοητείας που διαθέτει. Η νέα γυναίκα με την θηλυκότητα της και την πρόκληση, ο νέος με την τυπικότητα, την υπακοή και την ευγένεια απέναντι σε έναν σκηνοθέτη που με αυταρέσκεια και αλαζονεία ενίοτε προβάλλει την γνώση που διαθέτει δημιουργούν σχέσεις επιβολής –όλοι τους για να αναδείξουν μια καλύτερη εικόνα του εαυτού τους.

Παρακολουθώντας ο θεατής την Πρόβα με τον Αριστοτέλη έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει με αβίαστο και ανώδυνο τρόπο την ζωή και τον στοχασμό του Αριστοτέλη, ο οποίος με το πολυσχιδές έργο του αναδείχθηκε σε κορυφαία πνευματική μορφή όλων των εποχών.

Δραματουργική Επιμέλεια: Ειρήνη Σταματίου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παναγιωτόπουλος
Μουσική Επιμέλεια : Μιχάλης Παναγιωτόπουλος
Φωτογραφίες : Νατάσα Χόρτη
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Παίζουν: Θεοδόσης Πελεγρίνης / Βασίλης Τριανταφύλλου / Δώρα Χουρσανίδου
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 12|Πετράλωνα |2103428650

Παραστάσεις:
Από 16 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 19:00

Τιμές εισιτηρίων:
10€ κανονικό
6€ συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι, ατέλειες
5€ ομαδικά

Διάρκεια 1 και 10' χωρίς διάλειμμα, ακολουθεί διάλογος 15-20'
Στην παράσταση θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα αγγλικά & στα γαλλικά
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v