5 σούπερ παραστάσεις για να πάτε θέατρο

Κωμωδία ή δράμα; Σύγχρονη ελληνική Ιστορία, ή λίγο από αρχαία Ρώμη; Ό,τι και αν θέλετε να δείτε, παίζεται σε μια θεατρική σκηνή… δίπλα σας.
5 σούπερ παραστάσεις για να πάτε θέατρο
Καλιγούλας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, τηλ. 2104143310
Ώρα έναρξης το Σάββατο: 18.00 και 21.00
Εισιτήρια: από 10€ έως 23€

O Ρωμαίος Αυτοκράτορας Καλιγούλας οδηγείται στα όρια της παράνοιας μετά την απώλεια της αδελφής και ερωμένης του Δρουσίλλας. Την τραγική του πορεία ως τον θάνατο διηγείται το αριστούργημα του Αλμπέρ Καμύ, που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη Knutsen, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Διαβάστε περισσότερα – Καλιγούλας: Αλμπέρ Καμύ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η τάξη μας στο Εθνικό Θέατρο
Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια, τηλ.: 210 5288170
Ώρα έναρξης το Σάββατο: 20.00
Εισιτήρια: από 13€ έως 22€



Ο Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθετεί το έργο του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ, που βασίζεται στην αληθινή ιστορία της δολοφονίας των Εβραίων κατοίκων της πόλης Γιεντβάμπνε από τους καθολικούς συντοπίτες τους. Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Γαλανάκης, Καίτη Κωνσταντίνου, Γιάννης Νταλιάνης, Βασίλης Μαγουλιώτης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Ράνια Οικονομίδου, Άλκης Παναγιωτίδης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Χάρης Χαραλάμπους.
Διαβάστε περισσότερα – «Η τάξη μας» στο Εθνικό Θέατρο

Η Κυρά της Ρω στο Θέατρο Σφενδόνη
Μακρή 4, Μακρυγιάννη, τηλ.: 2155158968
Ώρα έναρξης το Σάββατο: 21.00
Εισιτήρια: 15€ (μειωμένο 10€)

Η Κατερίνα Μπερδέκα σκηνοθετεί τη Φωτεινή Μπαξεβάνη σε ένα συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο κείμενο που εμπνέεται από την ηρωική φιγούρα της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της γνωστής «Κυράς της Ρω», για να μεταφέρει επί σκηνής ένα ταξίδι από την μοναξιά στην ελπίδα και την πίστη στο καλό που κρύβει ο άνθρωπος.
Διαβάστε περισσότερα – Η Κυρά της Ρω: Ζωντανή Ιστορία στο Θέατρο Σφενδόνη

Lolita Reversed στο Επί Κολωνώ
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, τηλ.: 210 5138067
Ώρα έναρξης το Σάββατο: 21.00
Εισιτήρια: 15€ (μειωμένο 12€, ανέργων 10€)

Εμπνευσμένη από το ομώνυμο αιρετικό μυθιστόρημα του Ναμπόκοφ, η παράσταση που σκηνοθετεί ο Χρήστος Καρασαββίδης ξαναγράφει από την αρχή τη θυελλώδη ερωτική ιστορία ανάμεσα στον πατριό και το ανήλικο νυμφίδιο, εξερευνώντας τα όρια της παιδικής σεξουαλικότητας και της εκμετάλλευσης ανάμεσα στον θύτη και το θύμα, ιδίως, όταν αυτοί οι ρόλοι είναι δυσδιάκριτοι.
Διαβάστε περισσότερα - Lolita Reversed στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ

Ιδιωτικές ζωές στο Θέατρο Γκλόρια
Ιπποκράτους 7, κέντρο, τηλ.: 210 36 00 832
Ώρα έναρξης το Σάββατο: 18.00 και 21.00
Εισιτήρια: από 13€ έως 20€

Η Ζέτα Μακρυπούλια και ο Αποστόλης Τότσικας πρωταγωνιστούν στην απολαυστική ρομαντική κομεντί του Νόελ Κάουαρντ που σκηνοθετεί ο Αλέξης Ρίγλης. Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Έλιοτ και η Αμάντα, προσφάτως διαζευγμένοι μεταξύ τους και ξαναπαντρεμένοι με άλλους, συναντιούνται στο ίδιο ξενοδοχείο για τον μήνα του μέλιτος, σύμπτωση που αναθερμαίνει την θυελλώδη σχέση τους, προκαλώντας μια σειρά από κωμικοτραγικά και επικίνδυνα επεισόδια μεταξύ των τεσσάρων συζύγων.
Διαβάστε περισσότερα - Ιδιωτικές Ζωές: Νόελ Κάουαρντ στο Θέατρο Γκλόρια

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v