Πολύ κακές λέξεις: Stand up comedy στο Χυτήριο

Η Σοφία Μουτίδου λέει… πολύ κακές λέξεις, σε μια παράσταση με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Αλέξανδρου Ρήγα, στον κήπο του Χυτηρίου.
Πολύ κακές λέξεις: Stand up comedy στο Χυτήριο
Πολύ κακές λέξεις θα μας πεί η Σοφία Μουτίδου, την καλοκαιρινή σεζόν στον Θεατρικό κήπο του Χυτήριου, μέσα από ένα φρέσκο, ιδιόρρυθμο, βρώμικο, αναρχικού τύπου κείμενο που έγραψε η ομάδα «Δέλτα» που υπογράφει και την σκηνοθεσία, σε καλλιτεχνική επιμέλεια από τον Αλέξανδρο Ρήγα.

Αυτός ο σαρκαστικός, τολμηρός, ξεκαρδιστικός μονόλογος - stand up comedy, που σημειώνουμε ότι είναι * ακατάλληλος για ανηλίκους κάτω των 15 ετών, πραγματεύεται την ιστορία μιας γυναίκας την ώρα που περιμένει στον προθάλαμο ενός διάσημου νευρολόγου… τόσο διάσημου που τους ασθενείς του τους επιλέγει έπειτα από casting… βλέπει μόνο τους πιο «ιδιαίτερους» και πιο διαταραγμένους και η πρωταγωνίστρια μας ελπίζει να είναι αυτή η τελική τυχερή η οποία θα κερδίσει 6 μήνες δωρεάν θεραπεία από τον διάσημο νευρολόγο – ψυχολόγο Τζέιμς Λόρενς καθώς και ένα έπαθλο 10.000 ευρώ.

Προκειμένου να το επιτύχει αυτό εξομολογείται τα πάντα όλα που της έχουν σπάσει τα νεύρα, οι άντρες, το σεξ, η πολιτική, η θρησκεία, ο γάμος, ο έρωτας… όλο αυτό το ξέσπασμα μαγνητοσκοπείται από την κάμερα του βοηθού του νευρολόγου.

Οι θεατές χρίζονται συνυποψήφιοι ασθενείς του προθαλάμου, ιδιαίτερα διαταραγμένες και αυτές προσωπικότητες, που αναμένουν την σειρά τους για τη δική τους οντισιόν και η πρωταγωνίστρια αποκτά έτσι έναν υγιή ανταγωνισμό και έχει την ευκαιρία να σπάσει τη σκηνική δράση και να δώσει μια διαδραστική νότα στην παράσταση, καθώς συνομιλεί, συμβουλεύεται, συμπορεύεται, συλλυπείται και μας θυμίζει ότι ψηλοί, κοντοί, ξανθοί, μελαχρινοί, τρελοί και λογικοί… συγκάτοικοι είμαστε όλοι , στον σουρεαλισμό που λέγεται σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Η ηρωίδα της παράστασης όμως, δεν είναι τρελή… είναι μία απεγνωσμένη γυναίκα, μια γυναίκα που απλώς ελεύθερα βρίζει (όχι και τόσο αδίκως) για όλα όσα της πήγανε στραβά. Για όσα και όσους δεν μπορεί να αλλάξει, αποφασίζει απλά να τους «στολίσει»… με «πολύ κακές λέξεις»



Κείμενο - Σκηνοθεσία: Ομάδα ΔΕΛΤΑ
Πρωταγωνιστεί: Σοφία Μουτίδου
Συμμετέχει ο Δημήτρης Τσιώκος
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ρήγας
* Το θέαμα είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 15 ετών


Info:
Σημείο Πολιτισμού ΧΥΤΗΡΙΟ
Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Τηλ.: 2103412313

Έναρξη παραστάσεων Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη (για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο)

Ώρα Έναρξης: 22.00 μ.μ.
Διάρκεια Έργου: 90 λεπτά. Διάρκεια δρώμενου (με διάλειμμα): 120 λεπτά

Τιμή Εισιτηρίου- Θεάματος - Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι (με επίδειξη αντίστοιχης κάρτας): 12 ευρώ

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.
Τηλ.: 2103412313 & 6951787821

Προπώληση μέσω www.viva.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v