Αγγέλα: Η Αθήνα του ’50 στη Θεσσαλονίκη

Το σπουδαίο έργο του Γιώργου Σεβαστίκογλου ανεβάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Μονή Λαζαριστών.
Αγγέλα: Η Αθήνα του ’50 στη Θεσσαλονίκη
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Λίγα λόγια για το έργο

Αθήνα. Δεκαετία του ’50. Η Αγγέλα έρχεται από το χωριό της για να δουλέψει υπηρέτρια σε ένα αστικό σπίτι. Στις ταράτσες, συναντιέται με τις άλλες «δούλες», που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, βιώνοντας η καθεμιά τους το δικό της προσωπικό δράμα. Μνήμες της επαρχίας, έρωτες, όνειρα αλλά και ένας μυστηριώδης θάνατος μπερδεύονται, με φόντο μια Ελλάδα τραυματισμένη από τον Εμφύλιο, όπου κυριαρχούν η φτώχεια, η εκμετάλλευση, η αστυνομία, το όνειρο της φυγής, η μετανάστευση στην Αμερική.

Ο Γιώργος Σεβαστίκογλου έγραψε την «Αγγέλα» το 1957 στη Μόσχα. Εκεί κατέφυγαν αυτός και η σύζυγός του Άλκη Ζέη, κυνηγημένοι για τις ιδέες τους. Το έργο μεταφράστηκε αμέσως στα ρωσικά και αργότερα και σε πολλές άλλες γλώσσες. Ανέβηκε σε πολλές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αποτελεί, αναμφίβολα, μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της νεοελληνικής δραματουργίας. Μια λαϊκή τραγωδία μεταξύ ποίησης και ρεαλισμού, η «Αγγέλα» ανεβαίνει τώρα, είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά-Κοστούμια: Κέλλυ Βρεττού
Μουσική σύνθεση: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Κατερίνα Αλέξη (Αγγέλα), Έφη Δρόσου (Κυρία Παπά), Χρύσανθος Καγιάς (Αστυνομικός), Σοφία Καλεμκερίδου (Άννα), Νίκος Κολοβός (Γιατρός), Πέλλα Μακροδημήτρη (Φανή), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Στράτος), Γιολάντα Μπαλαούρα (Η κυρία της Φανής), Σταυριάννα Παπαδάκη (Νέρα), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Μένιος), Μιχάλης Συριόπουλος (Λάμπρος), Γιώργος Σφυρίδης (Κορυφαίος Εϊβαλάδων), Θάνος Φερετζέλης (Γκαρσόνι), Μαρία Χατζηιωαννίδου (Γεωργία).

Συμμετέχουν επίσης:
Πηνελόπη Βασιλείου, Χρήστος Διαμαντούδης, Ελένη Ζιάννα, Γιάννης Καράμπαμπας, Μαρία-Ελένη Κούζου, Σταυρούλα Κουλούρη, Γιώργος Μαντζιάρης, Νίκος Μήλιας.


Info:
Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σωκράτης Καραντινός

Ημέρες παραστάσεων
Τετάρτη: 18.00
Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο: 21.00
Κυριακή: 19.00

Τιμές Εισιτηρίων
Κανονικό εισιτήριο (θέσεις πλατείας): 13€
Κανονικό εισιτήριο (θέσεις εξώστη): 10€
Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές, Άτομα άνω των 65): 8€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v