Το αίνιγμα της ύπαρξης… λύνεται στο Βυρσοδεψείο

Ο Τσέχωφ συναντά τον Όσκαρ Ουάιλντ μέσα από την παράσταση σύγχρονου χορού «Το αίνιγμα της ύπαρξης» που παρουσιάζεται για δύο βραδιές στο Βυρσοδεψείο.
Το αίνιγμα της ύπαρξης… λύνεται στο Βυρσοδεψείο
Η ομάδα χορού A priori ταξιδεύει στην Αθήνα το Νοέμβριο και παρουσιάζει για δύο μόνο φορές στο Βυρσοδεψείο, την πρώτη της παραγωγή με τίτλο Το αίνιγμα της ύπαρξης.

Δύο χορογράφοι, η Έλενα Ανδρεάδη και η Ελεονώρα Ηλία, προερχόμενες από δύο διαφορετικές γενιές, αλλά δραστηριοποιούμενες και οι δύο στο πεδίο του σύγχρονου χορού, επιχειρούν από κοινού μια χορογραφική συνάντηση μέσα από ένα δίπτυχο έργο, διερευνώντας το αίνιγμα της ύπαρξης.

Η Έλενα Ανδρεάδη, εμπνεόμενη από το παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» και η Ελεονώρα Ηλία από το κλασσικό θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ, «Ο γλάρος», συνυφαίνουν επί σκηνής το υλικό τους, τις αναφορές τους, τη χορογραφική τους γλώσσα φτιάχνοντας μια παράσταση για το ταξίδι του ανθρώπου μέσα στη ζωή, για την εναλλαγή από το φως στο σκοτάδι, για την ευτυχία που διαδέχεται τη δυστυχία.

Ένας ανοιχτός και δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στους δύο συγγραφείς και το έργο τους, στις δύο χορογράφους και τις γενιές τους, ανάμεσα σε προαιώνια ανθρώπινα ερωτήματα και διλήμματα, ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί για δύο μόνο φορές στο Βυρσοδψείο (Ορφέως 174, Βοτανικός) το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 21.00. Η σύλληψη και η χορογραφία ανήκουν στην Έλενα Ανδρεάδη και την Ελεονώρα Ηλία, ενώ στη σκηνή μαζί τους θα βρεθούν η Μαρία Βλάχου, η Άννα Παπανικολάου, ο ηθοποιός Βασίλης Γουργούλης και η σοπράνο Αναστασία Ζώη. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Γιάννενα σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ενώ πρόκειται να επαναληφθεί στην Πάτρα σε συνεργασία με το χώρο πολιτισμού Επίκεντρο.



Συντελεστές:
Σύλληψη - Χορογραφία: Έλενα Ανδρεάδη, Ελονώρα Ηλία
Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Κωνσταντής, Γιώργος Γεωργόπουλος
Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέττης
Ερμηνεύουν: Ελεονώρα Ηλία, Μαρία Βλάχου, Άννα Παπανικολάου, ο ηθοποιός Βασίλης Γουργούλης και η σοπράνο Αναστασία Ζώη
Παραγωγή: A priori dance co. / Σε συνεργασία με το χώρο πολιτισμού «Επίκεντρο»


Info:
Βυρσοδεψείο Art Space Athens
Ορφέως 174, Αθήνα, 11855
τηλ. 210 34 53 203
Παραστάσεις:
Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 10€
Φοιτητικό/Ανέργων: 8€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v