ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Ο Επικήδειος λόγος στον Δρόμο με τα Δέντρα

Από τις 2 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το Baumstrasse του Βοτανικού παρουσιάζει τον «Επικήδειο λόγο» του Ηλία Πετρόπουλου σε σκηνοθεσία Νατάσας Παπανδρέου.

Ο Επικήδειος λόγος στον Δρόμο με τα Δέντρα

Η Νατάσα Παπανδρέου, ηθοποιός της νεότερης γενιάς, καταπιάνεται με τη γραφή του Ηλία Πετρόπουλου και παρουσιάζει την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά με τίτλο «Επικήδειος Λόγος». Πρόκειται για μια παράσταση στην οποία συνυφαίνεται το ομώνυμο κείμενο από την εισαγωγή του βιβλίου «Τα Ρεμπέτικα Τραγούδια» με σπαράγματα από διάφορα έργα του συγγραφέα, όλα ιδωμένα όμως από μια γωνία από την οποία φωτίζονται ξεκάθαρα ο έρωτας και η σεξουαλικότητα.

Η συνάντηση δύο ανθρώπων επί σκηνής γίνεται η αφορμή για την εκκίνηση ενός παιχνιδιού έρευνας, ανακάλυψης, σύγκρουσης, κατάδυσης στις μύχιες περιοχές της ύπαρξής τους και η απόπειρα εξομολόγησης του συναισθηματικού τους κόσμου.

Η Ματίνα Περγιουδάκη και ο Φιντέλ Ταλαμπούκας –οι δύο ηθοποιοί και ήρωες του έργου- ως άλλοι επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που τους έφερε κοντά. Παίζουν μαζί, ανακαλύπτουν το σώμα τους, ανακαλύπτουν το σώμα του άλλου, περνούν την καθημερινότητά τους μαζί, ξεπερνούν εμπόδια, ανακαλύπτουν περισσότερο ο ένας το σώμα του άλλου. Η σχέση τους φθείρεται μα εκείνοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται. Συνεχίζουν να ερευνούν και να επιδιώκουν την απόλυτη ένωση με τον άλλον. Μάταια ή όχι;

Με διάθεση παιγνιώδη, η Νατάσα Παπανδρέου οργανώνει το σκηνικό υλικό γοητευμένη από τον άμεσο, συχνά δηκτικό και έντονα ιδιοσυγκρασιακό λόγο του Πετρόπουλου. Αποφεύγοντας να κάνει ένα θέατρο – ντοκουμέντο για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα, φωτίζει με τρόπο ζωντανό και παλλόμενο στο σήμερα, το δίπτυχο του έρωτα και της σεξουαλικότητας επιδιώκοντας ένα στίγμα προσωπικό στην αφήγηση που παραδίδει.

Ο «Επικήδειος Λόγος» κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 στο Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα (Σερβίων 8, 2ος Όροφος) έως την 1η Δεκεμβρίου.

Συντελεστές:
Ιδέα – Σκηνοθεσία: Νατάσα Παπανδρέου
Δραματουργική επεξεργασία: Ασπασία – Μαρία Αλεξίου
Επιμέλεια κίνησης: Νικολέτα Ξεναρίου
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Όλγα Μπρούμα
Συνεργάτης σκηνογράφος: Μυρτώ Σοφιαδέλη
Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες: Ειρήνη Γαντερί
Ερμηνεία: Ματίνα Περγιουδάκη, Φιντέλ ΤαλαμπούκαςΝικητές

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Χαρά Μαυρογένη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν υπάρχουν κόλπα στην απλή και καθαρή πίστη.
 
"

Γουίλιαμ Σαίξπηρ, 1564-1616

  • 1865 - Με Β.Δ. ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν που γράφηκε από το Διονύσιο Σολωμό και μελοποιήθηκε από το Νικόλαο Μάντζαρο καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.
    1914 - Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο. Ως απάντηση το Ηνωμένο Βασίλειο κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.
    1936 - Αρχίζει η περίοδος της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2