Ο Σεισμός στη Χιλή: Ιστορία Αγάπης στο Bios

Η νουβέλα του Χάινριχ Φον Κλάιστ, Σεισμός στη Χιλή, ανεβαίνει επί σκηνής για πρώτη φορά στην Ελλάδα δια χειρός Ακύλλα Καραζήση.
Ο Σεισμός στη Χιλή: Ιστορία Αγάπης στο Bios

Γραμμένη αρχικά με τον τίτλο Χερώνυμο και Γιοζέφα το 1807 μέσα από τη φυλακή, η νουβέλα του Χάινριχ Φον Κλάιστ καταπιάνεται με τον έρωτα των δύο χαρακτήρων και την επανένωσή τους κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού στη Χιλή το 1647. 


Ο μεγάλος σεισμός απελευθερώνει τους καταδικασμένους ήρωες - τη Γιοζέφα από αποκεφαλισμό και τον Χερώνυμο από την αυτοκτονία - για να οδηγηθούν, ωστόσο, λίγο αργότερα σε ένα τραγικό τέλος από τους κατοίκους της πόλης, όταν καταφεύγουν σε μία εκκλησία, το μοναδικό κτίριο που παραδόξως επέζησε του σεισμού.

Με ιδιαίτερα θετικές κριτικές και την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού, ο Σεισμός στη Χιλή επιστρέφει στο Bios αυτό τον Νοέμβριο. Η πρωτότυπη αφήγηση των ηθοποιών ζωντανεύει αυτή την γοητευτική ιστορία αγάπης επί σκηνής, κάνοντάς μας να νιώθουμε αληθινοί μάρτυρες των δραματικών εξελίξεων της ιστορίας!

Ο Κλάιστ έχει τον τρόπο του να μας βασανίζει και –εδώ είναι ο θρίαμβός του ως καλλιτέχνη- κατορθώνει να μας κάνει να τον ευγνωμονούμε γι’ αυτό το μαρτύριο.
Thomas Mann

Μετάφραση: Θοδωρής Δασκαρόλης
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης
Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Γιώργος Κατσής, Ελένη Μπούκλη, Κωνσταντίνος Πλεμμένος



BIOS Main
Μέρες παραστάσεων:
Δευτέρα και Τρίτη 9-10/11, 16-17/11, 23-24/11, 30/11-1/12
Έναρξη: 20.30
Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)
Διάρκεια: 80 λεπτά
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v