ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

«Από τον 5ο στίχο κιόλας Φάλτσοι» στο Bios

Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού του Bob Theatre Festival, «από τον 5ο στίχο κιόλας Φάλτσοι» παρουσιάζουν την πρώτη τους παράσταση από Πέμπτη ως Κυριακή στο Bios.

«Από τον 5ο στίχο κιόλας Φάλτσοι» στο Bios

Ο πειραματικός θίασος “Από τον πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι” είναι οι νικητές του φετινού διαγωνισμού scratch night στο Bob Theatre Festival 2015. Έχοντας αποδεχτεί από πολύ νωρίς ότι είναι μια ομάδα φάλτσων, αποφάσισαν ότι τους αρέσει να παίζουν με τη φωνή τους, το σώμα τους, τη φαντασία τους, τη συνθήκη με τους θεατές, τον τρόπο να λένε ιστορίες, και μέσα από το παιχνίδι να διερευνούν τι είναι θέατρο και τι είναι ζωή.

Έτσι, από την 1η Οκτωβρίου, θα παρουσιάζουν στο Bios την πρώτη τους ολοκληρωμένη παράσταση «Η Ιστορία θα είναι πάντα η ίδια, τίποτα δε θα την απογοητεύει.»

Η Υπόθεση:
Η ιστορία ενός μονόκερου που ήθελε να γίνει άνθρωπος. Στην προσπάθειά του να καταλάβει τους ανθρώπους, αποφάσισε να πάει ως θεατής σε μία θεατρική παράσταση. Εκεί παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τους ηθοποιούς να αλλάζουν ρόλους και να αφηγούνται ιστορίες και στιγμές από τις ζωές διαφορετικών ανθρώπων.

Αντί σκηνοθετικού σημειώματος:
Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια ζείτε. Η ζωή σας είναι απλώς μία σειρά στιγμών.
Έχω δει πολύ θάνατο, πολύ πόνο, πολλά βάσανα, αλλά επίσης έχω δει και πολλή ζωή, πολλή ομορφιά, πολλά θαύματα. Δεν ξέρετε ποτέ, πότε και πού, θα σας συμβούν, αλλά μένουν μαζί σας σημαδεύοντάς σας παντοτινά.

Το πρόβλημα του να ζεις δεν είναι η μοναξιά ή ο πόνος ή η απώλεια.. είναι και αυτά, δε λέω.. αλλά το μεγαλύτερο είναι όταν η ζωή δε σε εκπλήσσει πια.. Πέρασα όλη μου τη ζωή παρατηρώντας και μελετώντας τον άνθρωπο και μπορώ να πω με σιγουριά ότι όλο αυτό που σας κρατάει ζωντανούς, πιο σημαντικό από το αίμα, το οξυγόνο, ακόμα και από την αγάπη, είναι η ελπίδα.

Ταυτότητα Παράστασης:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Διδασκάλου
Κείμενο / Κοστούμια: «Από τον πέμπτο στίχο κιόλας φάλτσοι»
Φωτισμοί: Γιάννης Διδασκάλου
Σκηνικά: Wood for the Soul
Φωτογραφίες: Αθηνά Λιάσκου

Ερμηνεύουν: Βελημβασάκη Αθηνά, Κοτσέλου Μελίνα, Μουζόπουλος Άρης, Μπαμπίλα Μαρία, Πητίδης Μιχάλης, Σβώλη Αθανασία, Σίσκου Ιωάννα, Σοφιά Εμμανουέλα

Στην παράσταση, ακούγονται αποσπάσματα από:
Μωβ Ομπρέλα (Α.Ζέη), Πινόκιο (Χ.Κουτσουμπέλη), Εκείνος είπε (Σ.Σταυρόπουλος), Ό,τι περιγράφω με περιγράφει (Α.Χιόνης), Ο κλοόυν (Μ.Λαϊνά), Το αμύγδαλο του κόσμου (Ο. Ελύτης), Κυκλισμός του τετραγώνου (Δ.Δημητριάδης), Λαθρεπιβάτης ποδηλάτου (Ν. Χαλκιαδάκη), Αστοχία Υλικού (Π. Χατζημωυσιάδης), Η Κασσάνδρα και ο λύκος (Μ. Καραπάνου), Ο άνθρωπος μέσα στον κύκλο (Μ. Βίζνιεκ), Η οικογένειά μου (Ε. Ακρίτα), Wolfgang (Γ. Μαυριτσάκης) και Η ιστορία θα είναι πάντα η ίδια (Γ.Ζελιαναίος).

Μια παραγωγή του Bob Theatre Festival σε συνεργασία με το BIOS
Περισσότερες πληροφορίες:
http://thiasosfaltsoi.wix.com/home


Νικητές

Φίλιππος Γρηγόρης Σουγλές

Σεμερτζίδης Δημήτρης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η δύναμή σου είναι απλώς κάτι τυχαίο που οφείλεται στην αδυναμία των άλλων."

Joseph Conrad, 1857-1924, Βρετανοπολωνός συγγραφέας

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2