Σκακιστική Νουβέλα: Μονόλογος… ματ στο Πορεία

Το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει έναν μονόλογο που εξερευνά τα όρια του μυαλού και της ελευθερίας, με ερμηνευτή τον Γιάννη Νταλιάνη.
Σκακιστική Νουβέλα: Μονόλογος… ματ στο Πορεία
Ένας μονόλογος που εξερευνά τα όρια του ανθρώπινου μυαλού, την ελευθερία έξω και μέσα μας φιλοξενείται από τις 6 Οκτωβρίου στο θέατρο Πορεία.

Κοντά στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ένα πλοίο ταξιδεύει από την Νέα Υόρκη προς την Αργεντινή. Πάνω σ’ αυτό βρίσκεται ο πρωταθλητής σκακιού Μίρκο Τσέντοβιτς, και μια ομάδα επιβατών του ζητά να αγωνιστεί εναντίον τους. Η παρτίδα μοιάζει να οδηγεί σε συντριπτική νίκη του πρωταθλητή όταν ένας μοναχικός επιβάτης πλησιάζει και ανατρέπει το αναμενόμενο. Ποιος είναι αυτός ο άγνωστος;

Καθώς θα εστιάσουμε τον φακό μας πάνω του, θα ξεδιπλωθεί η πρόσφατη ιστορία του Δρ. Μπ. και το πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος που αναγκάστηκε από τις περιστάσεις να παίξει σε μια αόρατη σκακιέρα εναντίον του ίδιου του του εαυτού.

«Όλα τα γεγονότα είναι άκρως ρεαλιστικά, αλλά η ιδιαίτερη φύση τους τα κάνει να μοιάζουν συμβολικά καθώς αποκτούν μια απόκοσμη συμμετρία, όπου ο πόλεμος γίνεται σκάκι, το παιχνίδι του σκακιού, πόλεμος και η εξωτερική συνθήκη μιας Ευρώπης διχασμένης και αγριεμένης γίνεται εσωτερική συνθήκη ενός ανθρώπου που δεν καταφέρνει να κρατηθεί από την λογική του, αλλά διχάζεται με τον πιο ύπουλο τρόπο», αναφέρει το δελτίο τύπου της παράστασης.

Η γοητευτική κλασική νουβέλα του Στέφαν Τσβάιχ, διασκευασμένη για το θέατρο, πρωτοπαρουσιάστηκε υπό τον τίτλο Λάθος Κίνηση στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2013 και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Με ερμηνευτή το Γιάννη Νταλιάνη, σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου πρόκειται να μας ταξιδέψει ξανά, στο Θέατρο Πορεία, το φθινόπωρο του 2015.

Ταυτότητα Παράστασης
:
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Δραματουργική επεξεργασία – Θεατρική διασκευή: Θοδωρής Τσαπακίδης, Γιάννης Νταλιάνης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου
Σκηνοθεσία: Μαριλίτα Λαμπροπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιφιγένεια Ντούμη
Μουσική – Ηχητικός σχεδιασμός: Σταύρος Γασπαράτος
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Ερμηνεύει: Γιάννης Νταλιάνης

Info:

Τελευταία παράσταση 11 Ιανουαρίου

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69
Πλατεία Βικτωρίας 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: από 30 Νοεμβρίου 2015 έως 11 Ιανουαρίου 2016 κάθε Δευτέρα στις 21:00.
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 12 ευρώ, Φοιτητικό, Νεανικό (κάτω των 24ων), Ανέργων: 10 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v