Ο Τόρνος: Σπαρταριστή κωμωδία στο Θέατρο Αλκμήνη

Μια απολαυστική κωμωδία, γύρω από έναν... τόρνο, ανεβάζει στο Θέατρο Αλκμήνη η θεατρική ομάδα Lorem Ipsum.
Ο Τόρνος: Σπαρταριστή κωμωδία στο Θέατρο Αλκμήνη
Η θεατρική ομάδα Lorem Ipsum, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις «Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου» και «Κόμης Sutra» μας μυεί στα άδυτα του «Τόρνου» στο θέατρο Αλκμήνη.

Μια κωμωδία που απευθύνεται σε σκεπτόμενους θεατές, με γλώσσα τόσο σκληρή όσο και το θέμα που καταπιάνεται. Μια παράσταση που αφορά κυρίως χειριστές τόρνου και τα συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και οποιονδήποτε άλλο ανήσυχο πολίτη θέλει να ενημερωθεί για το τι κρύβεται πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός συνεργείου με τόρνο, φρέζα ή κάποιο αντίστοιχο μηχάνημα που με πρόσχημα την ευκολία που προσφέρει σε κάποιες καθημερινές εργασίες, καταστρέφει τους εργάτες, τις οικογένειές τους και κατ ‘ επέκταση ολόκληρη την κοινωνία.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα την ανθρώπινη φύση θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα μικρά, αλλά ίσως πιο ουσιαστικά θέματα της κοινωνίας. Όταν όλος ο κόσμος ασχολείται με τη γάγγραινα του σύγχρονου πολιτισμού, εμείς κάνουμε τη διαφορά και εστιάζουμε με προσοχή στην παρανυχίδα. Μπορεί να μη βοηθήσουμε να αποφευχθεί ο ακρωτηριασμός αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε το κομμένο άκρο να πέσει με όμορφο μανικιούρ.

Λίγα λόγια για τον τόρνο
Λίγοι γνωρίζουν οτι ο τόρνος ευθύνεται για το 0.0002% των αυτοκτονιών παγκοσμίως και οτι είναι η 13.635η αιτία κατάθλιψης. Ακόμα λιγότεροι ξέρουν ότι από το 1300 πΧ. μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί, ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά δεκατρείς συνάνθρωποί μας από αυτό το ύπουλο εργαλείο.

Και όμως μια ένοχη αδιαφορία, ένα πέπλο συγκάλυψης σκεπάζει την αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια, μια συνωμοσία διαχρονική της οποίας όλοι - λίγο ή πολύ- έχουμε γίνει μέρος.

Η ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιάννης Κεντρωτάς
Ερμηνεία: Αντώνης Αντωνίου, Φίλιππος Λούβαρης, Ειρήνη Κουτουρούσιου, Άννα Γαβαλά, Κώστας Κοντολέων
Αφήγηση: Χριστόδουλος Στυλιανού

Info
Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15
Θέατρο Αλκμήνη (Black Box)
Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικού)
Τηλ. Κρατήσεων:2103428650
Γενική είσοδος: 8 ευρώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v