Δωρεάν μαθήματα tango για αρχάριους

Δωρεάν μαθήματα Αργεντίνικου τάνγκο για αρχάριους προσφέρει η Escuela Argentina de Tango en Grecia, με την στήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής.
Δωρεάν μαθήματα tango για αρχάριους
Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, η Escuela Argentina de Tango en Grecia ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους λάτρεις της Αργεντίνικης κουλτούρας και παράδοσης. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει αυτό το νέο εγχείρημα χάρη στα ανοιχτά για τα κοινό, δωρεάν μαθήματα για αρχάριους, που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 18-28 Φεβρουαρίου 2015.

Οι συντελεστές του Tango Acropolis και του El Bandoneon, Luis και Elena Mestre, προχώρησαν στην υλοποίηση του νέου αυτού εγχειρήματος, για να φέρουν πιο κοντά το ελληνικό κοινό στη χώρα του πάθους και του έρωτα.

Ο Luis Mestre γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να χορεύει τάνγκο και να διδάσκεται από τους καλυτέρους δασκάλους την τεχνική και τα μυστικά του. Αργότερα άρχισε και ο ίδιος να παραδίδει μαθήματα, ενώ το 1997 αποφάσισε να κάνει μια περιοδεία στην Ευρώπη για να πραγματοποιήσει παραστάσεις και σεμινάρια.

Με τη σειρά της, η Elena Mestre είναι από την Θεσσαλονίκη και από μικρή ηλικία έχει πάρει βάσεις μοντέρνου και κλασικού χορού. Ξεκίνησε να χορεύει τάνγκο πριν 15 χρόνια παίρνοντας τα πρώτα της μαθήματα από τον Luis. Το tango όχι μόνο σηματοδότησε τη γνωριμία, αλλά και τη μετέπειτα κοινή πορεία τους.

Το ενδιαφέρον και η αγάπη του κόσμου για το τάνγκο στη χώρα μας τούς ώθησε να ιδρύσουν το 2001 τον Πολιτιστικό Σύλλογο ACADEMIA DEL TANGO, ένα χώρο αφοσιωμένο αποκλειστικά στη διδασκαλία του τάνγκο. Μέσα στην δεκαετία που πέρασε ταξίδεψαν πολλές φορές στην Αργεντινή και συνεργάστηκαν με πολλούς γνωστούς χορευτές και δασκάλους. Διοργάνωσαν πολλές εκδηλώσεις και αφιερώματα στο Αργεντίνικο τάνγκο, όπως ανοιχτά μαθήματα, ομιλίες για την ιστορία του, καθώς και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, πάντα με θέμα το τάνγκο, τις περισσότερες από τις οποίες υποστήριξε η πρεσβεία της Αργεντινής.


Info: Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά το διάστημα 18 με 28 Φεβρουαρίου
τις ώρες 19.00 - 20.00  στον καινούριο Πολυχώρο Τέχνης EL GALPON στο Βοτανικό.
(Παγγαίου 6, Βοτανικός, έναντι μετρό Κεραμεικού). Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στη γραμματεία του Ε.Α.Τ στο 210 347 9196 η 6947851017.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v