5 ωραίες θεατρικές παραστάσεις για το Σάββατο

Οι Tudors στο Εθνικό Θέατρο, η Σοβιετική Ένωση στο Επί Κολωνώ. Τα θέατρα της Αθήνας αυτό το Σάββατο μας τηλεμεταφέρουν σε άλλους τόπους και άλλες εποχές.
5 ωραίες θεατρικές παραστάσεις για το Σάββατο
Πολλά υποσχόμενες είναι, για άλλη μια φορά, οι θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν στις θεατρικές σκηνές της πόλης τον Δεκέμβριο. Λίγο πριν ξεκινήσει η κοσμοπλημμύρα των γιορτών στα αθηναϊκά θέατρα, επιλέγουμε πέντε από τις καλύτερες παραστάσεις της σαιζόν για να δείτε αυτό το Σάββατο.

Ένας άνθρωπος για όλες τις Εποχές στο Εθνικό
Ώρα έναρξης: 20.30
Εισιτήρια: Από 15€ έως 25€ (φοιτητικό 10€)
 Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Δημήτρη Πιατά, Στεφανία Γουλιώτη, μεταξύ άλλων, στο υποβλητικό έργο του Ρόμπερτ Μπολτ που μας μεταφέρει στην εποχή των Tudors και της Αγγλίας του 16ου αιώνα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αγαπητή Ελένα στο Επί Κολωνώ
Ώρα έναρξης: 18.30 και 21.15
Εισιτήρια: 16€ (φοιτητικό και ανέργων 12€)
Την ώρα που η Σοβιετική Ένωση καταρρέει, τέσσερις νέοι εμφανίζονται ξαφνικά με δώρα στο σπίτι της δασκάλας τους την ημέρα των γενεθλίων της. Όταν όμως αποκαλυφθεί ο πραγματικός λόγος της επίσκεψής τους, το μικρό διαμέρισμα θα μεταβληθεί σε ένα πεδίο ολοκληρωτικής σύγκρουσης που θα τους σημαδέψει για πάντα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Γλάρος στο Θέατρο Θησείο
Ώρα έναρξης: 21.30
Εισιτήρια: 16€ (φοιτητικό, άνω των 65 και ανέργων 12€)
Ο Κώστας Φιλίππογλου (της σπουδαίας Τίρζας) σκηνοθετεί τον Γλάρο του Τσέχωφ. Έξι ηθοποιοί (Ναταλία Τσαλίκη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιάννης Στεφόπουλος, Σοφία Γεωργοβασίλη, Ίριδα Μάρα, Γιάννης Καραούλης) και τέσσερα ανδρείκελα θα προσπαθήσουν να ζωντανέψουν την κωμικοτραγική αυτή ιστορία και τα πάθη δέκα χαρακτήρων. Θα αναπαραστήσουν τη μικρή, σπουδαία, διπολική ζωή τους και θα μας δείξουν πώς από τη μια στιγμή στην άλλη ερωτεύονται, απελπίζονται, γελούν, κλαίνε, πώς ζουν και πώς αυτοκτονούν, σαν να μην υπάρχει αύριο ή καλύτερα σαν να μην υπάρχει σήμερα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η Μέθοδος Γκρόνχολμ στο Θέατρο Αμιράλ
Ώρα έναρξης: 18.15 και 21.15
Εισιτήρια: 16€ (φοιτητικό 12€)

Τέσσερις υποψήφιοι για τη θέση του γενικού διευθυντή συναντιούνται στην αίθουσα συνεδριάσεων μιας πολυεθνικής εταιρείας και υποβάλλονται στις τελευταίες δοκιμασίες της διαδικασίας επιλογής. Αυτές οι δοκιμασίες, όμως, ακροβατούν στα όρια του παραλόγου. Το σπουδαίο έργο του καταλανού Jordi Galceran για τη βία των εργασιακών σχέσεων σκηνοθετεί ο Θανάσης Θεολόγης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Με τα Δόντια στο Θέατρο Τέχνης
Ώρα έναρξης: 21.15
Εισιτήρια: 16€ (φοιτητικό 12€)
Μια «αγία» οικογένεια κρατιέται με νύχια και με δόντια από τη ζωή. Επιβιώνει από τους παγετώνες, τους κατακλυσμούς, τους πολέμους. Επιζεί χιλιάδες χρόνια τώρα. Χωρίς να διδάσκεται, ωστόσο, τίποτα από την ιστορία. Απλώς ζει και θα συνεχίζει να ζει. Η εξωφρενική αυτή κατάσταση δεν έχει φυσικά ουδεμία σχέση με τη δικιά μας πραγματικότητα. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Μόσχος και πρωταγωνιστούν οι Αντίνοος Αλμπάνης, Ιωάννα Μαυρέα, Άγγελος Μπούρας, Ιωάννα Παππά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v