Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα στο Εθνικό Θέατρο

Το εμβληματικό έργο του Γιουτζήν Ο’Νηλ σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς, για λίγες ακόμα παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.
Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα στο Εθνικό Θέατρο
«Ένα βρώμικο παιχνίδι έχει στηθεί, αλλά δεν ξέρω για ποιον».

Η μεγάλη περσινή επιτυχία θα παρουσιαστεί για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στη Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Αμέσως μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ, ο στρατηγός Έζρα Μάννον επιστρέφει στο σπίτι του, στη Νέα Αγγλία. Όμως στην οικία των Μάννον, με το σκοτεινό παρελθόν και τη νοσηρή σχέση με τη ζωή, υπάρχουν πολλές ανοιχτές πληγές. Η παθολογική αγάπη της γυναίκας του Έζρα, Κριστίν Μάννον, για τον γιο της Όριν, η προβληματική της συμβίωση με την κόρη της Λαβίνια, και η παρεμβολή ενός τρίτου, μοιραίου προσώπου στη ζωή τους, διευρύνουν τον κύκλο μίσους, εκδίκησης και καταστροφικού έρωτα, που ήδη εμποτίζει το παρελθόν της οικογένειας.

Σε ένα από τα σημαντικότερα έργα του 20ου αιώνα, ο Γιουτζήν Ο’Νηλ, επεξεργάζεται τον μύθο της Ορέστειας και τον μεταγράφει σε μια σύγχρονη τριλογία, διερευνώντας τις εκδοχές ενός αόρατου μηχανισμού, που ορίζει και συνθλίβει τη ζωή των ανθρώπων. Στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, η ιστορία των Μάννον διατηρεί ανοιχτή συνομιλία με το σήμερα, φέρνοντας τον θεατή αντιμέτωπο με το ερώτημα της δικής του εμπλοκής στο μηχανισμό αυτό.

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία – Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Γιάννης Χουβαρδάς
Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Χουβαρδάς – Σάββας Κυριακίδης
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Τριανταφύλλη

Mε τους: Ακύλλα Καραζήση, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόππαπα, Χρήστο Λούλη, Γιώργο Γάλλο, Αργύρη Πανταζάρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Χρήστο Στέργιογλου, Χάρη Τσιτσάκη, Θέμις Μπαζάκα, Μάγια Λυμπεροπούλου, Γιώργο Κοτανίδη

Δείτε στη δεξιά στήλη, Σχετικά Έγγραφα, τις ημέρες και ώρες παραστάσεων της Κεντρικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.

Info:
Εθνικό Θέατρο-Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 , τηλ. 210.5288170-171
Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€, 10€ (φοιτητικό)
κάθε Tρίτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 13€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v