11 ενδιαφέρουσες παραστάσεις με 10€

Έντεκα από τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις που ανεβαίνουν φέτος στα αθηναϊκά θέατρα, με εισιτήριο στα 10€ ή και λιγότερα.
11 ενδιαφέρουσες παραστάσεις με 10€
της Ηρώς Κουνάδη

Πριν από μερικά χρόνια, το θέατρο δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα λέγαμε οικονομική έξοδος –τα εισιτήρια των 22€ και των 25€, ακόμα και για εγχώριες παραγωγές, ήταν μάλλον ο κανόνας. Τώρα πια, πολλές είναι οι παραστάσεις που ανεβαίνουν με αρχική τιμή εισιτηρίου τα 10€, και άλλα τόσα τα θέατρα της πόλης που μειώνουν τις τιμές ορισμένες ημέρες την εβδομάδα, προσφέροντας τις καλύτερες παραστάσεις ως αντίδοτο στην κρίση. Δέκα από αυτές τις παραστάσεις συγκεντρώσαμε εδώ, για να πάτε θέατρο με 10€ ή και λιγότερα.

Ευρέ Εργά στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Εισιτήρια: 10€ κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 6€ κάθε Τετάρτη
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη από 11/11 έως 11/12

Η Πέμη Ζούνη σκηνοθετεί την απολαυστική μαύρη κωμωδία της Μανίνας Ζουμπουλάκη, που επιχειρεί με βιτριολικό χιούμορ να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως «πώς θα είναι, άραγε, το 2014; Θα υπάρχει ακόμα το χαράτσι; Θα έχει ανάψει κάποιος το φως στην άκρη του τούνελ; Θα έχει success το story;». Δύο κανονικές γυναίκες σε μη κανονικές συνθήκες ξέρουν την απάντηση. Ερμηνεύουν οι Βάνα Πεφάνη, Γαλήνη Τσεβά, Νίκος Σούλης.

Ευρυδίκη στο Θέατρο Πορεία
Εισιτήρια: 10€ κάθε Τετάρτη στις 19.30

Ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης, αλλά και η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, εμπνέουν την υποψήφια για βραβείο Pullitzer συγγραφέα Sarah Ruhl, να γράψει αυτό το σκοτεινό, γλυκόπικρο και τρυφερό «Μιούζικαλ στον Άδη», που ανεβαίνει σε μια υπέροχη παράσταση στο Θέατρο Πορεία. Ένα σύγχρονο έργο που μιλάει με χιούμορ και ευαισθησία για την παντοτινή αγάπη και τα λεπτά όρια που χωρίζουν την ζωή από τον θάνατο. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου και πρωταγωνιστούν οι Κόρα Καρβούνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Νταλιάνης, Κώστας Γάκης.



Ο Έμπορος της Βενετίας στο Ακροπόλ
Εισιτήρια: 10€ κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 20.00

Το εμβληματικό έργο του Σαίξπηρ σκηνοθετεί ο Σπύρος Ευαγγελάτος στο Θέατρο Ακροπόλ, με τους Νικήτα Τσακίρογλου, Μαρία Σκουλά και Λάζαρο Γεωργακόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ανυπομονούμε, κυρίως, να δούμε τον Νικήτα Τσακίρογλου στον υποβλητικό ρόλο του Σάυλοκ –του αδίστακτου Εβραίου τοκογλύφου που ενσάρκωσε ο Αλ Πατσίνο στην δημοφιλέστερη εκ των κινηματογραφικών εκδοχών του έργου.



Όλη η πόλη το κουβεντιάζει στο Θέατρο Τέχνης
Εισιτήρια: 10€
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22.30

Ένα ταξίδι στη καρδιά του σκότους, ένα άνισο παιχνίδι με ανόμοιους παίκτες που οδηγούνται στη συντριβή όταν συγκρούονται με τους Φορείς. Το έργο των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, σκηνοθετεί ο Θόδωρος Γράμψας στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, που ξεκινά φέτος έναν κύκλο οκτώ σύγχρονων ελληνικών έργων. Σημειώστε, μάλιστα, ότι με ένα ενιαίο εισιτήριο των 15€ μπορείτε να δείτε άλλη μία παράσταση, την ίδια μέρα (στις 21.00) το Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο Διάδρομος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Εισιτήρια: 10€
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15, και Κυριακή στις 19:00 (μέχρι 12 Ιανουαρίου 2014)

Η υπέροχη μουσική της Λένας Πλάτωνος πλαισιώνει αυτόν τον εκρηκτικό μονόλογο, τον οποίο σκηνοθετεί και ερμηνεύει η Μάνια Παπαδημητρίου. Ο Διάδρομος, ένα έργο που υπογράφει η τραγουδοποιός Ευσταθία, είναι ένα αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο, μια υπαρξιακή αναζήτηση, με χώρα προέλευσης τη σύγχρονη Ελλάδα της Κρίσης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.



Η Γραμμή στο Θέατρο Αλκμήνη
Εισιτήρια: 10€
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή στις 21.15 και κάθε Σάββατο στις 19.15

Η απολαυστική μαύρη κωμωδία του Ίσραελ Χόροβιτς συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη. Πέντε αντιήρωες στέκονται σε μια ουρά και ξεχνούν τι περιμένουν. Παλεύουν, ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει, για να προηγηθούν, δεν αργούν όμως να ανακαλύψουν τη ματαιότητα αυτής της διαδικασίας. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Σουξές, και πρωταγωνιστεί ο ίδιος μαζί με τους Αντώνη Χαντζή, Νίκη Λειβαδάρη, Γιώργο Ευθυμίου, Βασίλη Χρηστίδη.

Melina M. στο Θέατρο Επί Κολωνώ
Εισιτήρια: 10€
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 19:15, και Κυριακή στις 21:15 (μέχρι 19 Ιανουαρίου 2014)

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης σκηνοθετεί μια εκλεκτή ομάδα ηθοποιών (Λάζαρος Βαρτάνης, Ελένη Κάκκαλου, Ζωή Καραβασίλη, Μάριος Μακρόπουλος) οι οποίοι στήνουν μπροστά στο κοινό μια παράσταση που με αφορμή τη Μελίνα Μερκούρη μιλάει για την σημερινή κατάσταση του πολιτισμού και του θεάτρου, σε μια χώρα όπου ο πολιτισμός δεν πρωταγωνιστεί πια και οι ηθοποιοί θεωρούνται «πολίτες δεύτερης διαλογής».

Παιδιά του πατρός στο Βρυσάκι
Εισιτήρια: 10€
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 (μέχρι τις 30 Νοεμβρίου)


Ένα «δύσκολο» έργο, βασισμένο σε πραγματικά περιστατικά παιδεραστίας, σκηνοθετεί ο Στέφανος Κακαβούλης: Ένας πρώην καθολικός ιερέας στην Victoria της Αυστραλίας, βίαζε ανήλικα παιδιά. Καιρό μετά την αποκοπή του από το σχήμα, ηλικιωμένος πια, στέλνει επιστολές σε όλα τα θύματά του να τον συναντήσουν σ’ ένα εγκαταλελειμμένο μέρος, με σκοπό να απολογηθεί για ό,τι τους είχε κάνει. Μόνο τρεις ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του. Δύο γυναίκες και ένας άντρας. Το έργο πραγματεύεται αυτή τη συνάντηση. Πρωταγωνιστούν οι Ζωή Ξανθοπούλου, Τριανταφυλλιά Ταμπαλάκη, Στέφανος Κακαβούλης, Σπύρος Φωκάς.



Ο Κ. Π. Καβάφης στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Εισιτήρια: 8€
Παραστάσεις: Πέμπτες 14, 21, & 28 Νοεμβρίου 2013, στις 21:30


Ο Κ. Π. Καβάφης φτάνει στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια, ένα φανταστικό, μοναχικό ξενοδοχείο, σ’ αυτό το δρόμο που πουλούν μπαχαρικά και τσάι, και ζητάει ένα δωμάτιο για 48 ώρες. Ο Γιώργος Χρονάς –που δουλεύει ρεσεψιονίστ σ’ αυτό το ξενοδοχείο– του δίνει το δωμάτιο 17. Εσωτερικό. Ήσυχο. Με διπλές βελούδινες κουρτίνες. Εκεί σ’ αυτό το σκοτεινό δωμάτιο, που φωτίζεται από ένα κερί μόνο, ο ποιητής ακούει τον ρεσεψιονίστ να διαβάζει ποιήματά του. Και πέντε μουσικές. Τρία τραγούδια και δύο έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, για εκκλησιαστικό όργανο, συμπληρώνουν το μονόπρακτο.

Κουρέλι στο 104
Εισιτήρια: 10€
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15

Το Κουρέλι (Debris) του Ντέννις Κέλλυ, από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου με τους Θύμιο Κούκιο και Ελίνα Ρίζου. Το έργο αφηγείται με έναν ιδιαίτερο θεατρικό τρόπο την ιστορία δύο αδελφών, σκιαγραφώντας έναν κόσμο που νοσεί, έναν πολιτισμό που γεννά και μεγαλώνει ανθρώπους-σκουπίδια.



Άντε ψυχούλα μου, σκότωσε με στο Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση
Εισιτήρια: 10€
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή στις 18:30 και κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00

Η Ελένη Γερασιμίδου σκηνοθετεί την απολαυστική κωμωδία του τούρκου συγγραφέα Αζίζ Νεσίν, με τους Μαίρη Ιγγλέση, Γιάννη Τσιώμου και Τζένη Οικονόμου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας, με το ιδιαίτερο χιούμορ του, μιλά για την απώλεια και τη μοναξιά, τη θύμηση και τη μνήμη, αλλά κυρίως για τη λαχτάρα του έρωτα που κυριαρχεί στην καθημερινότητα και τη ζωή δυο γυναικών οι οποίες χήρεψαν και περιμένουν τον νέο έρωτα, την ώρα που πάνω από την Κωνσταντινούπολη πλανάται ο τρόμος για την ύπαρξη ενός διεστραμμένου σεξιστή δολοφόνου, ο οποίος στραγγαλίζει μοναχικές γυναίκες.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v