Chicago: Τζαζ και ποτοαπαγόρευση στο Παλλάς

Η «Rolls Royce των musicals», όπως το αποκαλούν στο West End του Λονδίνου, ανεβαίνει στο Παλλάς από τις 27 Οκτωβρίου σε απόδοση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και την Μαρινέλα σε έναν ρόλο έκπληξη.
Chicago: Τζαζ και ποτοαπαγόρευση στο Παλλάς
Το μιούζικαλ του 1975 που έχει μείνει στην ιστορία του αμερικάνικου και παγκόσμιου εν γένει θεάτρου, ανεβαίνει στο Παλλάς σε απόδοση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού και ενορχήστρωση-μουσική διδασκαλία Αλέξη Πρίφτη, με ένα λαμπερό καστ ηθοποιών: Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Αντώνη Λουδάρο και σε ρόλο έκπληξη η Μαρινέλλα.

Μία αυθεντική «τζαζ» ιστορία που εκτυλίσσεται την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και συνδυάζει τον έρωτα, την κωμωδία, τη μοιχεία, το δράμα, σατιρίζοντας τη «δικαιοσύνη», «τον κρατικό φαρισαϊσμό» αλλά και τη «μίζα» κάθε μορφής. Φόνοι, βία και διαφθορά, εκρηκτικά χορευτικά και δυνατά τραγούδια ξεσηκώνουν και συναρπάζουν τους θεατές.

Το αρχικό πρωτότυπο (μη μουσικό) θεατρικό έργο γράφτηκε το 1926 από τη δημοσιογράφο της Chicago Tribune, Maurine Dallas Watkins και βασιζόταν σε δύο πραγματικές υποθέσεις δολοφονιών του 1924. Το 1942 μεταφέρθηκε σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας με τον τίτλο «Roxie Hart» με την Ginger Rogers.

Το Chicago μιούζικαλ, κατά μεταφορά του βιβλίου των Fred Ebb και Bob Fosse, ανέβηκε για πρώτη φορά στις 3 Ιουνίου του 1975 στο 46th Street Theatre στο Broadway και συμπλήρωσε 936 παραστάσεις. Η σκηνοθεσία και οι πρωτοποριακές χορογραφίες του Bob Fosse έμειναν στην ιστορία. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έπαιξαν : Chita Rivera (ως Velma Kelly), Gwen Verdon (ως Roxie Hart), Jerry Orbach (ως Billy Flynn) και Barney Martin (ως Amos Hart), ενώ το ρόλο της Roxie hart (στη θέση της Gwen Verdon) έπαιξε και η Lisa Minelli, εκτοξεύοντας την δημοτικότητα έργου.



Το 2002 το Chicago έγινε κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Rob Marsall. Κέρδισε 6 βραβεία Oscar, ανάμεσα σε αυτά και το Oscar καλύτερου μιούζικαλ που μέχρι τότε ανήκε στο «Oliver» από το 1969. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν η Catherine Zeta-Jones, η Renée Zellweger, ο Richard Gere και η QueenLatifah.



Η πρεμιέρα στο θέατρο Παλλάς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

Tιμές εισιτηρίων:
50€, 40€, 35€, 30€, 25€, 20€, 15€.

Φοιτητικό: 20€
Για κατόχους δελτίου ανεργίας: 15€ (μόνο από το ταμείο).
Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 15€, 20€, 35€ (ανάλογα με τις ζώνες τιμών).
Κ.Α.Π.Η.: 15€

Αγορά εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5 Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3213100
Με πιστωτική κάρτα: 210 89 38 100
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr  και στο www.tickethour.com  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v