Το σωματικό θέατρο σας... γνέφει

Εργαστήρι σωματικού θεάτρου για όσους (γαλλόφωνους) μέσα από τις εμπειρίες της γαλλόφωνης τραγωδίας οργανώνει η ομάδα Άτροπος για το προσεχές Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Ιουνίου σε συνεργασία με την ομάδα ”Theatre de l’ home qui marche”.
Το σωματικό θέατρο σας... γνέφει

Εργαστήρι σωματικού θεάτρου μέσα από τις εμπειρίες της γαλλόφωνης τραγωδίας οργανώνει η ομάδα Άτροπος για το προσεχές Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Ιουνίου.

Όπως μας πληροφορεί το δελτίο τύπου, δεν πρόκειται για διατριβή πάνω στο αχανές παιδίο της Γαλλικής τραγωδίας αλλά, για μία έρευνα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα ”Theatre de l’ home qui marche” εμπλέκει τεχνικές σωματικού θεάτρου (Λεκόκ, Θέατρο της Ανατολής, Γκροτόφσκι), του Μπούτο και τραγουδιών του κόσμου.

Στόχος της ομάδας είναι να ξεκινήσει ένα κύκλο εργαστηρίων που θα ερευνά το σύνολο των πλευρών του τραγικού, τα οποία θα καταλήξουν στη δημιούργία μιας μόνιμής ομάδας έρευνας. Αυτό το εργαστήρι απευθύνεται σε Γαλλόφωνους Έλληνες και σε Γάλλους της Αθήνας που επιθυμούν να προσεγγίσουν την κλασσική γαλλική τραγωδία μέσα από τις σωματικές και τις φωνητικές ιδιαιτερότητες της.

Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται ενότητες με θέμα

* Η σωματικότητα του τραγικού

* Χορός τραγικός και τραγούδι τραγικό

* Η φωνή μέσα από τον αλεξανδρινό στίχο

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι στις 16 ώρες, τον συντονισμό έχει η ταλαντούχος σκηνοθέτης και ηθοποιός Σοφί Ουτέν, ενώ η συμμετοχή κοστίζει 80 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι η γλώσσα του εργαστηρίου είναι τα Γαλλικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v