ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Το σωματικό θέατρο σας... γνέφει

Εργαστήρι σωματικού θεάτρου για όσους (γαλλόφωνους) μέσα από τις εμπειρίες της γαλλόφωνης τραγωδίας οργανώνει η ομάδα Άτροπος για το προσεχές Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Ιουνίου σε συνεργασία με την ομάδα ”Theatre de l’ home qui marche”.

Εργαστήρι σωματικού θεάτρου μέσα από τις εμπειρίες της γαλλόφωνης τραγωδίας οργανώνει η ομάδα Άτροπος για το προσεχές Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Ιουνίου.

Όπως μας πληροφορεί το δελτίο τύπου, δεν πρόκειται για διατριβή πάνω στο αχανές παιδίο της Γαλλικής τραγωδίας αλλά, για μία έρευνα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα ”Theatre de l’ home qui marche” εμπλέκει τεχνικές σωματικού θεάτρου (Λεκόκ, Θέατρο της Ανατολής, Γκροτόφσκι), του Μπούτο και τραγουδιών του κόσμου.

Στόχος της ομάδας είναι να ξεκινήσει ένα κύκλο εργαστηρίων που θα ερευνά το σύνολο των πλευρών του τραγικού, τα οποία θα καταλήξουν στη δημιούργία μιας μόνιμής ομάδας έρευνας. Αυτό το εργαστήρι απευθύνεται σε Γαλλόφωνους Έλληνες και σε Γάλλους της Αθήνας που επιθυμούν να προσεγγίσουν την κλασσική γαλλική τραγωδία μέσα από τις σωματικές και τις φωνητικές ιδιαιτερότητες της.

Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται ενότητες με θέμα

* Η σωματικότητα του τραγικού

* Χορός τραγικός και τραγούδι τραγικό

* Η φωνή μέσα από τον αλεξανδρινό στίχο

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι στις 16 ώρες, τον συντονισμό έχει η ταλαντούχος σκηνοθέτης και ηθοποιός Σοφί Ουτέν, ενώ η συμμετοχή κοστίζει 80 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι η γλώσσα του εργαστηρίου είναι τα Γαλλικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2