”Έρως και θάνατος”: Γυναικών μονόλογοι

Τρία μεγάλα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας συνθέτουν την τριλογία που παρουσιάζει το Θέατρο χωρίς Σύνορα στο Booze Cooperativa. Με κεντρικό θέμα τον έρωτα και το θάνατο, οι τρεις μονόλογοι συνδέονται μεταξύ τους, υποστηριζόμενοι από την εικαστική παράμβαση και την ερμηνεία της Ολύνας Ξενοπούλου.
”Έρως και θάνατος”: Γυναικών μονόλογοι

της Δώρας Μαλανδρινού

Το Θέατρο χωρίς Σύνορα και η Ολύνα Ξενοπούλου παρουσιάζουν τρία μεγάλα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας στην παράσταση που ανεβαίνει στον εναλλακτικό χώρο Booze Cooperativa.

Τρεις μονόλογοι, ”Ανθρώπινη φωνή” του Ζαν Κοκτό, ”Σαλώμη” του Όσκαρ Ουάιλντ και ”Υλικό Μήδειας” του Χάινερ Μίλερ, συνθέτουν μια τριλογία πάνω στο θέμα ”Έρως και θάνατος”.

Τρεις γυναίκες που βιώνουν ακραία και χωρίς διέξοδο τον έρωτα έρχονται αντιμέτωπες με το βαθύτατο υπαρξιακό πρόβλημα που συνέχει την ανθρώπινη ζωή, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονικότητα των έργων.

Οι οριακοί χαρακτήρες αποτελούν έναυσμα και πρόκληση για την ανίχνευση της ανθρώπινης ψυχής, που προσπαθεί να ισορροπήσει ακροβατώντας ανάμεσα στα πάθη της.

Ο φωτισμός, η εικαστική παρέμβαση, η εξαιρετικά επιτυχημένη μουσική επιλογή πρωταγωνιστούν το ίδιο δυναμικά στην παράσταση, συνιστώντας ταυτόχρονα σημεία αναφοράς αλλά και γέφυρες μετάβασης μεταξύ των μονολόγων, ενώ το λιτό και λειτουργικό σκηνικό, όπου κυριαρχεί ένας μεγάλος καθρέπτης, αποτελεί δείγμα θεατρικής οικονομίας.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: ”Ανθρώπινη φωνή” του Ζαν Κοκτό, Ολύνα Ξενοπούλου, Μονόλογος ”Σαλώμης” του Όσκαρ Ουάιλντ και Μονόλογος Μήδειας από το ”Υλικό Μήδειας” του Χάινερ Μίλερ, Αλέξανδρος Θαλασσινός

Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Ολύνα Ξενοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελισσαίος Βλάχος

Κίνηση χορού Σαλώμης: Σπύρος Μπερτσάτος

Επιμέλεια μουσικής Σαλώμης: Χρήστος Γιαννακόπουλος

Φωτισμοί: Αντώνης Συμεωνάκης

Video art: Αντώνης Συμεωνάκης, Μανόλης Πατεράκης

Η παράσταση θα συνεχιστεί μέχρι τις 18 Ιουνίου στο Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, στις 21.30, τηλ. 210-3240944.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v