Γκαίτε ”Φάουστ - Φαντασία” με τον Πέτερ Στάιν

Πρεμιέρα χθες, σε παγκόσμια πρώτη, για την παράσταση Γκαίτε ”Φάουστ- Φαντασία”, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν στο θέατρο Ιλίσια- Ντενίση, στο πλαίσιο του θεσμού ”Θέατρο πέρα από τα όρια”, ο οποίος διοργανώνεται από την Αττική Πολιτιστική Εταιρεία. Το in2life ήταν εκεί.
Γκαίτε ”Φάουστ - Φαντασία” με τον Πέτερ Στάιν

Πρεμιέρα χθες, σε παγκόσμια πρώτη, για την παράσταση Γκαίτε ”Φάουστ- Φαντασία”, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν στο θέατρο Ιλίσια- Ντενίση, στο πλαίσιο του θεσμού ”Θέατρο πέρα από τα όρια”, ο οποίος διοργανώνεται από την Αττική Πολιτιστική Εταιρεία.

Ο παγκοσμίου φήμης Γερμανός σκηνοθέτης, αν και αποποιείται την ιδιότητα του ηθοποιού, σκηνοθέτησε τον εαυτό του σε ένα σόλο εμπνευσμένο από το έργο του Γκαίτε και με τη συνοδεία πιάνου αφηγήθηκε χαρισματικά εμβληματικά αποσπάσματα από το Α΄ μέρος. Ο μονόλογος του Φάουστ, του Μεφιστοφελή, η συνάντηση Μαργαρίτας και Φάουστ στον κήπο, η νύχτα της Βαλπούργης καθώς και το ένθετο ιντερμέδιο ”Οι χρυσοί γάμοι του Όμπερον και της Τιτάνιας” είναι τα πιο σημαντικά από αυτά.

Με τη συνοδεία της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης του Αρτούρο Ανεκίνο, που μετέτρεψε σε εξαίσιο ήχο ο Τζιοβάνι Βιταλέτι, ο Πέτερ Στάιν ”διάβασε” και ”δίδαξε” από σκηνής μέρη από τον ”Φάουστ”, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού που τον κάλεσε σε encore δύο φορές. Ανάμεσά τους διακρίναμε τον σκηνογράφο Διονύση Φωτόπουλο, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λευτέρη Βογιατζή, τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο κ.ά.

Μοναδική ευκαιρία για συμμετοχή σε ”studio” με τον Πέτερ Στάιν!

Η παράσταση θα παίζεται ως την Παρασκευή 26 Μαΐου, στις 21.00 (με ελληνικούς υπέρτιτλους).

Δώρα Μαλανδρινού

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v