Οι καλύτερες κωμωδίες στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας

Ο Σεπτέμβρης φέρνει στα ανοιχτά θέατρα της πόλης απολαυστικές παραστάσεις που υπόσχονται να μας κάνουν να γελάσουμε τώρα που το έχουμε ανάγκη.
Οι καλύτερες κωμωδίες στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας
Μπορεί οι τραγωδίες να έχουν αυτή την εποχή την τιμητική τους, καθώς οι καλοκαιρινές περιοδείες επιστρέφουν στην Αττική και γεμίζουν θέατρα σαν το Ηρώδειο, το Βράχων, το Κηποθέατρο του Παπάγου και το Βεάκειο στον Πειραιά, όμως αυτό δεν σημαίνει πως αν χρειάζεσαι κάτι να σκάσει το χειλάκι σου δεν θα το βρεις. Ιδού μερικές από τις καλύτερες κωμωδίες που θα δούμε αυτές τις μέρες στις ανοιχτές σκηνές της πόλης.

Μήδεια του Μποστ

Ο Γιάννης Καλαβριανός παίρνει το ήδη σπαρταριστό κείμενο του Μποστ και το απογειώνει, σε μια μπριόζικη παράσταση με την Γαλήνη Χατζηπασχάλη να δίνει ρέστα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και τους Σύρμω Κεκέ, Γιώργο Γλάστρα, Άνδρη Θεοδότου και Θανάση Δήμου εξίσου απολαυστικούς στους ρόλους τους. «Με μια δομή που θυμίζει τόσο επιθεώρηση όσο και αρχαία τραγωδία, η Μήδεια του Μποστ είναι μια σουρεαλιστική κατασκευή φτιαγμένη από απλά υλικά που αντικατοπτρίζει το παιχνιδιάρικο πνεύμα του δημιουργού της» λέει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου. Η παράσταση ανεβαίνει στις 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων και στις 18/9 στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής".



Διαβάστε περισσότερα - Ο Γιάννης Καλαβριανός σκηνοθετεί τη Μήδεια του Μποστ 

Αριστοφάνης-Ηρώνδας

Το χιούμορ, το πνεύμα και η αιχμηρή γλώσσα του Αριστοφάνη συναντιούνται με τους ακόλαστους, κωμικούς μιμίαμβους του Ηρώνδα, σε μια καυστική «αντιδικία» γεμάτη ενέργεια και ρυθμό, που σκηνοθετεί ο Γιάννης Ρήγας με την ομάδα contra Tempo, για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

«Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτότυπης «διαμάχης» ανάμεσα στους δύο ποιητές είναι μια παράσταση διασκεδαστική, αιχμηρή αλλά και με στιγμές συγκίνησης, που κερδίζει το αβίαστο γέλιο των θεατών ενώ συγχρόνως γίνεται η αφορμή να ταξιδέψουμε σε τρεις εποχές κάνοντας τον παραλληλισμό του Τότε με το Τώρα» διαβάζουμε στο δελτίο τύπου. Η παράσταση θα ανέβει στο Κηποθέατρο Παπάγου την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, και εν συνεχεία θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Δάσους, το Σαββατοκύριακο 17-18/9.



Διαβάστε περισσότερα - Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo στο Ηρώδειο 

Τι ζούμε, ρε;

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου υπογράφει μια σπαρταριστή επιθεώρηση που υπόσχεται να σε κάνει να κλάψεις από τα γέλια, ή να γελάσεις κλαίγοντας με όλο τον παραλογισμό που ζούμε τον τελευταίο καιρό. «Μια επιθεώρηση όπου πάνω στην σκηνή θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει η Δεξιά με την Αριστερά, ο Πούτιν με τον Μπάιντεν, η νοικοκυρά με την νεολαία. Μια παρέλαση της νεοελληνικής παραπραγματικότητας και παράνοιας που μας ταλαιπωρεί όλους και μόνη διέξοδος είναι να μπορούμε να γελάμε με αυτή». Πρωταγωνιστούν, μαζί με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, οι Θοδωρής Αθερίδης, Θανάσης Αλευράς, Κρατερός Κατσούλης, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Αντώνης Λουδάρος, Πάνος Μουζουράκης, Παρθένα Χοροζίδου. Η παράσταση ανεβαίνει στο Θέατρο Άλσους, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Σεπτέμβρη.

Η Μεγάλη Πλεκτάνη

Το σπαρταριστό έργο του ανατρεπτικού Ισπανού Τζόρντι Γκαλθεράν (που αγαπήσαμε μεταξύ άλλων για τη Μέθοδο Γκρόνχολμ) σκηνοθετεί ο Σταύρος Στάγκος με πρωταγωνιστές τους Λεωνίδα Κακούρη και Δήμητρα Ματσούκα. Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση της παράστασης, το έργο «θέτει στο προσκήνιο την πολιτική διαφθορά, τις κακοποιητικές συμπεριφορές, τις απατεωνιές αλλά και τους εξαρτημένους ηλικιωμένους. Χτίζοντας το έργο του γύρω από μια καταγγελία υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους, [ο Γκαλθεράν] μιλά για την απάτη και διαφθορά όχι μόνο στα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής, αλλά και στην καθημερινότητα του απλού πολίτη. Και το κάνει αυτό όχι με διάθεση καταγγελτική ή καταδεικτική, αλλά με μια πινελιά ελαφρότητας που βάζει τον θεατή σε βαθιές σκέψεις για το ποιο είναι τελικά το σωστό ή το λάθος, το δίκαιο ή το άδικο, ποιος το θύμα και ποιος ο θύτης, καθώς οι ρόλοι εναλλάσσονται διαρκώς ανάμεσα στους πρωταγωνιστές». Θα το δούμε την Πέμπτη 15/9 στο Βεάκειο, το Σάββατο 17/9 στο Θέατρο Πέτρας και την Πέμπτη 22/9 στο Κηποθέατρο της Νίκαιας.



Ακούω ήχον κώδωνος

Δεύτερος Μποστ στη λίστα μας, γιατί ένας δεν είναι αρκετός. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου σκηνοθετεί, για την επέτειο των 50 χρόνων του Θεάτρου Στοά, μια σύνθεση κειμένων με όλους τους αγαπημένους χαρακτήρες του Μποστ, και με 15 ηθοποιούς και μια μικρή λαϊκή ορχήστρα επί σκηνής. Η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Θανάσης Παπαγεωργίου θα γιορτάσουν την επέτειο της Στοάς μαζί με πολλούς από τους βασικούς τους συνεργάτες αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, απαγγέλλοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας τα κείμενα του Μποστ, με μουσικές του αείμνηστου συνεργάτη Βασίλη Δημητρίου, αλλά και με νέα τραγούδια που έγραψε ο Διονύσης Τσακνής, πάντα πάνω σε στίχους του Μποστ. Μαζί τους οι Άννα Μονογιού, Άρης Τρουπάκης, Εύα Καμινάρη, Γιώργος Ζιόβας, Γιλμάζ Χουσμέν. Έρχονται την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v