Οι παραστάσεις που θα δούμε φέτος στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Τέσσερις πολλά υποσχόμενες παραστάσεις νέων δραματουργών θα δούμε την νέα σαιζόν στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού.
Οι παραστάσεις που θα δούμε φέτος στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού
Το Μικρό Θέατρο Κεραμεικού (Ευμολπιδών 13) υποδέχεται τη νέα θεατρική σεζόν (2022-2023) με το βλέμμα στραμμένο στη σύγχρονη δραματουργία, στους νέους δημιουργούς αλλά και στην αναζήτηση έκφρασης και κατανόησης της επικαιρότητας.

Τι θα δούμε φέτος στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού:

«Η Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν)» του Guillermo Calderón – 2ος χρόνος | Πρεμιέρα: 10 Οκτωβρίου

Τρεις γυναίκες που τις λένε «Αλεχάνδρα» συναντιούνται σε ένα δωμάτιο, επιφορτισμένες με το καθήκον να αποφασίσουν το μέλλον της Βίλας Γκριμάλντι, ενός υπαρκτού χώρου βασανιστηρίων και δολοφονιών της Χιλής κατά την δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990).

Η σκηνοθέτις Λητώ Τριανταφυλλίδου σε συνεργασία με ένα ξεχωριστό θίασο ηθοποιών, την Νατάσα Εξηνταβελώνη, την Λίλα Μπακλέση και την Αγγελική Πασπαλιάρη, εξετάζουν τον απόηχο ενός τέτοιου τραυματικού γεγονότος στην σύγχρονη πραγματικότητά μας, καθώς και την παράδοση της συστημικής βίας πάνω στο γυναικείο σώμα.

«Μυθιστόρημα» του Γιώργου Χειμωνά | Πρεμιέρα: 11 Οκτωβρίου

Δύο ηθοποιοί, η Ελίνα Ρίζου και ο Κωνσταντίνος Γώγουλος, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Παναγιώτη Εξαρχέα, αναλαμβάνουν να εξερευνήσουν την αδυσώπητη βία που κουβαλάει ο άνθρωπος μέσα του και τη δυνατότητα που έχει ανά πάσα στιγμή να συμπεριφέρεται με τον πιο τερατώδη τρόπο. Τη μουσική υπογράφει ο Κορνήλιος Σελαμσής.

Το διήγημα του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη Γιώργου Χειμωνά, γραμμένο «απνευστί μέσα σε είκοσι μέρες», εκδόθηκε το 1966 και σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα «προσπαθεί να απομονώσει ό,τι πιο σπουδαίο μπορεί να συμβεί σε μια κατάσταση ανθρώπινη».

«Έρως Μονόπτερος ο Πλάνης» | Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου

Ένα διασκεδαστικό μουσικοθεατρικό βαριετέ με πολλή ποίηση, υψηλή μαγειρική και ταχυδακτυλουργικά κόλπα, για την τρέλα του Έρωτα, που μας μεταμορφώνει, μας στοιχειώνει, μας μεθά και εν τέλει μας νικά.

Ο Γεράσιμος Γεννατάς σκηνοθετεί την Μάρια Φλωράτου σε αυτήν την καταιγιστική κωμωδία για μία ηθοποιό σε είκοσι ρόλους, αντλώντας κείμενα από την παγκόσμια λογοτεχνία και παρουσιάζοντας τα σε δραματοποιημένη μορφή ως διαδοχικά κεφάλαια ενός ερωτικού καταλόγου.

«No exit» | Πρεμιέρα: 22 Οκτωβρίου

Το «No exit» διαμορφώνεται από μια ομάδα καλλιτεχνών και αποτυπώνει τη μετατροπή ενός θεατρικού κειμένου σε κίνηση-«πράξη». Τρεις χορευτές (Λαμπρινή Γκόλια, Πλωτίνος Ηλιάδης, Εμμανουέλα Πεχυνάκη) και ένας μουσικός επί σκηνής (Ανδρέας Κουρέτας), αναλαμβάνουν τους ρόλους του έργου του Jean - Paul Sartre, Κεκλεισμένων των Θυρών.

Η παράσταση, σε σύλληψη και χορογραφία της Αγγελικής Τρομπούκη, επικεντρώνεται σε τρεις από τους σημαντικότερους άξονες της δραματουργίας του κειμένου (Χρόνος, Χώρος και Άλλος), οι οποίοι αποτελούν συνδετικό πέρασμα από το κείμενο στο σώμα. Η σκηνική διαμόρφωση του χώρου και τα κοστούμια είναι του Βασίλη Παπατσαρούχα.
Μικρό Θέατρο Κεραμεικού
Ευμολπιδών 13, Γκάζι (3' από μετρό Κεραμεικού)
τηλ: 210 3410251
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v