10 σούπερ παραστάσεις στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας τον Σεπτέμβρη

Οι καλύτερες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού καταφτάνουν στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας, για να ξεχάσουμε το στερητικό σύνδρομο του καλοκαιριού.
10 σούπερ παραστάσεις στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας τον Σεπτέμβρη
Ένας από τους πολλούς λόγους που αγαπάμε τον Σεπτέμβρη είναι οι θεατρικές παραστάσεις που κάνουν κυριολεκτική απόβαση στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας (Βράχους, Πέτρα, Βεάκειο, Άλσος Βεΐκου και δε συμμαζεύεται) μετά την θεατρική ξηρασία του Αυγούστου. Χωρίς άλλη καθυστέρηση λοιπόν, ιδού οι καλύτερες παραστάσεις που θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες.

Ο πολυσυζητημένος Προμηθέας του πάντα πρωτοποριακού Άρη Μπινιάρη, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου και Αλέκο Συσσοβίτη, έρχεται όπως πάντα με ζωντανή μουσική επί σκηνής στις 12/9 Θέατρο Δ. Κιντής της Ηλιούπολης, στις 13/9 στο Βεάκειο, στις 14/9 στα Βριλήσσια, στις 16/9 στο Κατράκειο της Νίκαιας, στις 17 και 18 στο Κηποθέατρο του Παπάγου και στις 19/9 στο Θέατρο Βράχων.

Η ξεκαρδιστική Μήδεια του Μποστ, στην αριστουργηματική σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού με τους Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Σύρμω Κεκέ, Γιώργο Γλάστρα και Άνδρη Θεοδότου να δίνουν ρέστα επί σκηνής, θα παίζεται από τις 2 ως τις 11 Σεπτεμβρίου (με εξαίρεση την Δευτέρα 5/9 και την Τρίτη 6/9) στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά στην Πειραιώς, και μετά στις 16/9 στο Θέατρο Βράχων και στις 18/9 στο Θέατρο Δ. Κιντής στην Ηλιούπολη.



Η άλλη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού για φέτος, ο Αίας του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη με τους Στάθη Σταμουλακάτο, Δημήτρη Ήμελλο, Γιάννη Νταλιάνη και Εύη Σαουλίδου, θα ανέβει την 1η Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων, στις 4/9 στο Παλιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, στις 20/9 στο Κηποθέατρο Παπάγου και από τις 23 ως τις 28/9 (εκτός από 26/9) στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά στην Πειραιώς.

Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με πρωταγωνιστές τους Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Παντελή Δεντάκη, Ιωάννα Παππά ανεβαίνει στο Βεάκειο την 1η Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Δ. Κιντής της Ηλιούπολης στις 4/9, στο Θέατρο Πέτρας στις 7/9, και στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 10/9.



Την Ελένη του ΚΘΒΕ που ενθουσίασε το κοινό της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, με την Έμιλυ Κολιανδρή και την Αγορίτσα Οικονόμου, θα τη δούμε και στην Αθήνα στις 9/9 στο Θέατρο Βράχων.

Ο Ματωμένος Γάμος του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και πρωτότυπες μουσικές του Αλκίνοου Ιωαννίδη με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων την Μαρία Τζομπανάκη και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, έρχεται στις 6/9 στο Βεάκειο, στις 12/9 στο Νταμάρι των Βριλησσίων, στις 16/9 στο Κηποθέατρο Παπάγου και στις 20/9 στο Θέατρο Πέτρας.

Το ντοστογιεφσκικό Όνειρο ενός Γελοίου, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα, με την ίδια και τον Άρη Σερβετάλη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, θα δούμε στο Θέατρο Δ. Κιντής στην Ηλιούπολη στις 11/9 και στο Νταμάρι των Βριλησσίων στις 19/9.

Οι πολυσυζητημένες Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου με τον ίδιο και τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Λαέρτη Μαλκότση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έρχονται στις 31/8 στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω, στις 3/9 στο Κατράκειο της Νίκαιας, στις 4/9 στο Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος στον Κορυδαλλό και στις 11/9 στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια.

Ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Μαρλένε Καμίνσκι με πρωταγωνιστές τους Τάσο Νούσια, Μαρία Πρωτόπαππα, Γιώργο Αμούτζα ανεβαίνει στις 1-2 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, στις 5/9 στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια, στις 6-7 στο Θέατρο Δ. Κιντής της Ηλιούπολης, στις 8/9 στο Κατράκειο, στις 9/9 στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω και στις 12/9 στο Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος στον Κορυδαλλό.

Η απολαυστική κωμωδία Αριστοφάνης-Ηρώνδας της Ομάδας Contratempo, με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Πιατά, Τάσο Χαλκιά, Ταξιάρχη Χάνο, Σταμάτη Γαρδέλη, Κωνσταντίνο Χατζησάββα, ανεβαίνει στο Ηρώδειο στις 7/9, στο Βεάκειο στις 11/9 και στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 14/9.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v