Το Ρεπερτόριο της νέας θεατρικής σεζόν στο Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης

Το Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, τον Οκτώβριο, με δύο έργα νεοελληνικού ρεπερτορίου.
Το Ρεπερτόριο της νέας θεατρικής σεζόν στο Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης
Το βραβευμένο με Βραβείο Δραματουργίας Καρόλου Κουν (2010) έργο του Γιάννη Τσίρου, «ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ» και τα «170 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ», που συνεχίζονται για έναν τέταρτο και τελευταίο κύκλο παραστάσεων, ενώ χάρισαν στον συγγραφέα και ηθοποιό Γιωργή Τσουρή, το Βραβείο Χορν (2020) για το συγκεκριμένο ρόλο.

«ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ»

του Γιάννη Τσίρου

σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: VIVA.gr

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος σκηνοθετεί, μέσα από μια νέα ματιά, το έργο του Γιάννη Τσίρου, «ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ». Μια σπουδή στην αδυναμία και το απύθμενο χάος των Αρχών και του Νόμου, σε μια κοινωνία που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και ο κοινωνικά αδύναμος είναι καταδικασμένος στη μοίρα του. Όταν ένα νεαρό κορίτσι συλλαμβάνεται για μια μικροκλοπή κινητοποιείται ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός για να τιμωρήσει τον παραβάτη.. Το αστυνομικό όργανο, άκαμπτο, εφαρμόζει το νόμο, ο νομοθέτης αποποιείται τις προσωπικές του σχέσεις με τον παραβάτη, ο δικαστής τηρεί τις δέουσες αποστάσεις. Μόνο ο δημοσιογράφος αναζητά «δικαίωση» για τον αδύναμο. Τότε η τηλεοπτική δημοσιοποίηση, γίνεται το έσχατο καταφύγιο του παραβάτη, έτοιμο να τον κατασπαράξει.

«Ο νόμος είναι ίσος για όλους. Οι άνθρωποι, όμως, δεν είναι ίσοι. Οι κοινωνικά αδύναμοι παραβάτες είναι πιο ένοχοι. […] Άλλωστε, όπου κι αν βρεθούμε, ό, τι κι αν κάνουμε, όποιοι κι αν είμαστε, «δυνατοί» ή «αδύναμοι», όποια ιδεολογία κι αν έχουμε, θέλουμε ή δεν θέλουμε, κάποια στιγμή, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, οι πράξεις μας, οι αντιδράσεις μας, ακόμα και η αδράνειά μας, θα γίνουν εικόνα μιας τηλεόρασης. Δε μπορούμε να την αποφύγουμε. Ούτε να την αμφισβητήσουμε, γιατί τότε, ίσως στραφεί εναντίον μας.»

Γιάννης Τσίρος, Αθήνα 2008

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Γιάννης Τσίρος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πυρπασόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Μαρία Κατσανδρή

Χρήστος Σαπουτζής

Ιωακείμ Πανάγος

Ευθαλεία Παπακώστα

Σκηνικά - Κοστούμια: Άννα Ζούλια

  Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

 
«170 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ»

του Γιωργή Τσουρή

σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη

4ος και τελευταίος κύκλος παραστάσεων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: VIVA.gr

Τα "170 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ" του Γιωργή Τσουρή, επιστρέφουν στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης για έναν 4ο και τελευταίο κύκλο παραστάσεων.

Με περισσότερες από 200 SOLD OUT βραδιές στο ενεργητικό της, η παράσταση που λατρεύτηκε από κοινό και κριτικούς και χάρισε στον συγγραφέα και ηθοποιό Γιωργή Τσουρή το βραβείο Δημήτρης Χορν, δηλώνει για άλλη μια χρονιά παρούσα με ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιτυχημένα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας των τελευταίων χρόνων.

Μια ιστορία ανατρεπτική και συνάμα οικεία που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του πολύπειρου στο είδος Γιώργου Παλούμπη. Γέλιο, συγκίνηση,  μυστήριο, αγωνία και ένταση μέχρι τελικής πτώσης, σε ένα συναισθηματικό "ρινγκ" 170 τετραγωνικών...

 

ΠΑΙΖΟΥΝ

Αμαλία Αρσένη, Ήβη Νικολαΐδου, Θανάσης Ζερίτης,
Ελένη Τσιμπρικίδου και ο Γιωργής Τσουρής
ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ – ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ

Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια | 2107223010
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v