5 παραστάσεις που τελειώνουν και πρέπει οπωσδήποτε να δεις

Η θεατρική σαιζόν ακόμα καλά κρατεί, κι εμείς έχουμε πέντε εκπληκτικές παραστάσεις που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις.
5 παραστάσεις που τελειώνουν και πρέπει οπωσδήποτε να δεις
της Ηρώς Κουνάδη

Όταν μιλάμε για ιδιαιτερότητες και πρωτοφανή συμβάντα στα μεταπανδημικά χρόνια, θα βάζουμε κι αυτό: Η εν Αθήναις θεατρική σαιζόν έπιασε Ιούνιο για πρώτη φορά στα χρονικά, και απ’ ό,τι φαίνεται φέτος δεν θα κάνουμε καν διάλειμμα από το κλείσιμο των «χειμερινών» θεάτρων ως το άνοιγμα της αυλαίας του Φεστιβάλ Αθηνών. Μας πειράζει; Τουναντίον. Τρέχουμε να προλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερες παραστάσεις, κι εδώ σου συγκεντρώσαμε πέντε από αυτές που κατεβαίνουν αυτήν ή την επόμενη εβδομάδα, και πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις στην ατζέντα σου.

Μετά το τέλος του κόσμου· ένα αρχείο ματαιωμένων σχεδίων
Στην Κάμιρο (Ιθάκης 31, Κυψέλη)
κάθε Τετάρτη με Κυριακή στις 21:30 (έως 5 Ιουνίου)
Εισιτήρια 15€ (φοιτητικό 10€)

Ο Παντελής Φλατσούσης που αγαπήσαμε από το Εθνικό Ντεφιλέ και την Λάθος Χώρα εξερευνά και πάλι τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας, σε μια θεατρική περφόρμανς όπου το κείμενο συνδιαμορφώνεται από το κοινό, που απαντά ερωτήσεις μέσω μιας εφαρμογής στα κινητά. Τι σημαίνει ματαίωση, πόσα σχέδια αφήσαμε στη μέση, πόσες φορές αισθανθήκαμε ότι τελείωσε ο κόσμος, και τι θα διασώζαμε αν μπορούσαμε; Μια παράσταση εμπειρία, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κριθάρα, Άλκηστις Πολυχρόνη. Πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων εδώ.



Λα Πουπέ στο Θέατρο Σφενδόνη
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Μέχρι τις 31 Μαΐου
Εισιτήρια 15€ (φοιτητές 12€, άνεργοι 10€)

Η θρυλική παράσταση που ανέβηκε για πρώτη φορά το 2008 επιστρέφει με «ένα εντελώς νέο ανέβασμα, καθώς όλα στη ζωή μας έχουν αλλάξει». Η Άννα Κοκκίνου σκηνοθετεί και ερμηνεύει και πάλι τον μονόλογο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη για την περσόνα της αξιαγάπητης Ρίκας που ράβει φορέματα για κούκλες κάπου στην Αθήνα και προσπαθεί αποτυγχάνοντας να καταλάβει τον κόσμο γύρω της. Πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων εδώ.

Μια γυναίκα χωρίς σημασία στο Θέατρο Τέχνης
Καθημερινά εκτός Πέμπτης στις 21.00, Κυριακή στις 20.00 (Σάββατο και απογευματινή στις 18.00)
Μέχρι 8 Ιουνίου
Εισιτήρια 14€ (φοιτητικό 10€, ανέργων 5€)

Το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ που ανεβαίνει σπάνια στο θέατρο έρχεται να μας συστήσει ο Θίασος Συν-θήκη, δίνοντας έμφαση στην πολιτική διάστασή του και στα παράλογα μελοδραματικά θεατρικά μοτίβα. «Στο έργο παρουσιάζονται οι συναναστροφές εκπροσώπων της άρχουσας αριστοκρατικής τάξης της Αγγλίας, που φλυαρούν, συνδιαλέγονται, ανταλλάσουν ευφυολογήματα, ερωτοτροπούν, αλλά ουδέν συναισθάνονται» διαβάζουμε στο δελτίο τύπου της παράστασης. Σκηνοθετεί ο Κωστής Καπελώνης. Περισσότερα εδώ.

Πεθαίνω σαν Χώρα στο Bios
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Μέχρι 7 Ιουνίου
Εισιτήρια 12€ (φοιτητικό και ανέργων 8€)

Το εμβληματικό κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη ανεβαίνει σε μια εκρηκτική παράσταση από την Ομάδα KNOT, με έντονο το σωματικό στοιχείο και ζωντανή μουσική από κρουστά και καθημερινά αντικείμενα επί σκηνής. Η Αλίκη Στενού στην πρώτη της σκηνοθεσία συμπρωταγωνιστεί με τους Λίνα Κομνηνού, Συμεών Κωστάκογλου, Δήμητρα Νταντή, Αντώνη Σανιάνος. Περισσότερα εδώ - Αλίκη Στενού, πώς είναι να σκηνοθετείς Δημήτρη Δημητριάδη; 



Επαρχία στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Τετάρτη στις 20.00, Πέμπτη στις 21.00
Μέχρι 26 Μαΐου
Εισιτήρια 17€ (φοιτητικό και ανέργων 15€)

Ο Γιώργος Σκεύας σκηνοθετεί «μια παράξενη μαύρη κωμωδία για μια παρέα νέων που στήνουν το κόλπο της ζωής τους, σχεδιάζοντας την πιο παράδοξη ληστεία τράπεζας, με φόντο τις λάσπες, τις λακκούβες και τα αδιέξοδα των επαρχιακών δρόμων». Πρωταγωνιστούν οι Ορέστης Τζιόβας, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Δήμητρα Βήττα, Γρηγορία Μεθενίτη, Νίκος Αρβανίτης, Απόστολος Καμιτσάκης, Τάσος Λέκκας. Λεπτομέρειες και κρατήσεις εισιτηρίων εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v