Take me Home: Ροκ μιούζικαλ για την επιστροφή των Γλυπτών στο Μέγαρο

Ένα ροκ μιούζικαλ για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα.
Take me Home: Ροκ μιούζικαλ για την επιστροφή των Γλυπτών στο Μέγαρο

Η θεατρική παράσταση “Take me Home” είναι το πρώτο έργο που δημιουργήθηκε με σκοπό τη διάδοση της ιστορίας της κλοπής των γλυπτών της Ακρόπολης που διέπραξε ο Τόμας Μπρούς, κόμης του Έλγιν στις αρχές του 19ου αιώνα και είναι μια πρωτοβουλία του κινήματος Athena Take me Home.

Είναι ένα Ροκ Μιούζικαλ σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα πάνω σε μυθοπλασία της Τάνιας Χαροκόπου και του ίδιου και μουσική του Ανδρέα Κουρέτα, εμπνευσμένο από τα αληθινά γεγονότα της λεηλασίας των μνημείων της Ακρόπολης και βασίζεται στο κόμικ “Παππού, θα μου πεις μια ιστορία;” του Μανώλη Μουμαλίδη.

Ο κεντρικός ήρωας του έργου ακολουθεί τον αδίστακτο και ασυνείδητο Έλγιν. Με την ηρωική του δράση, την ιστορική του συνείδηση, τα ευγενικά του ιδεώδη, ταυτίζεται με το όραμά του, προσωποποιεί τα αγάλματα, συνομιλεί με την Καρυάτιδα και βάζει σκοπό της ζωής του, την επιστροφή των μνημείων ανεκτίμητης αξίας πίσω στην Αθήνα. Το θεατρικό έργο περιγράφει με παραστατικότητα το μεγαλύτερο έγκλημα τέχνης, την αρχαιοκαπηλία, και επιδιώκει μέσα από τους διαλόγους του, να ξυπνήσει συνειδήσεις και να συγκινήσει καρδιές…

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας

Σκηνικά: Τέλης Καρανάνος
Κοστούμια: Tranoulis Haute Couture
Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Κουρέτας
Μουσική: Ανδρέας Κουρέτας
Χορογραφία: Θοδωρής Πανάς

Παίζουν:Κώστας Αρζόγλου, Δημήτρης Μαζιώτης, Πάνος Παταγιάννης, Ραφαήλ Κριτούλης, Ελίνα Γιαννάκη, Γιώργος Ψάλτου, Ρενάτα Καπετανάκη, Βασίλης Μπατσακούτσας, Μαρία Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης, Ρεβέκκα Γιαννάκη, Γιώργος Μαντάς, Κωνσταντίνος Κρομμύδας. | Παίζουν οι μουσικοί: Ανδρέας Κουρέτας: μουσική διεύθυνση - πιάνο, Αντώνης Βλάχος: ηλεκτρική κιθάρα, Ηλίας Σαμαρτζής: τύμπανα, Λουκάς Γιαννακίτσας: κόντρα μπάσο-ηλεκτρικό μπάσο. | Χορεύουν: Θοδωρής Πανάς, Κωνσταντίνος Μακρυπίδης, Δημήτρης Dwave Καραγιώργος, Κωνσταντίνος Κατσούδας, Περικλής Πετράκης, Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου, Ελένη Δήμου, Χριστίνα Μπίτου, Ανδριάννα Στεργιούλη, Εύα Γαλάνη.

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ
Τετάρτη 27.04.2022, 20:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
Σάββατο 16.04.2022
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v