Οι θεατρικές παραστάσεις που θα σε κάνουν να γελάσεις

Πέντε απολαυστικές παραστάσεις που ανεβαίνουν αυτή τη στιγμή στα θέατρα της Αθήνας εγγυώνται γέλιο μέχρι δακρύων… για να μπει καλά η χρονιά.
Οι θεατρικές παραστάσεις που θα σε κάνουν να γελάσεις
της Ηρώς Κουνάδη

Το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς είναι παραδοσιακή θεατρο-έξοδος για να πάει καλά η χρονιά, όλοι το ξέρουν αυτό. Αν τώρα αυτό συνδυαστεί και με μπόλικο γέλιο, τόσο το καλύτερο για την ψυχική μας ηρεμία. Τώρα που όλοι έχουμε περισσότερο ανάγκη να γελάσουμε από ποτέ, σου μαζέψαμε μερικές από τις πιο αστείες παραστάσεις που παίζονται αυτή τη στιγμή στα θέατρα της Αθήνας.

Οι Παίχτες στο Θέατρο Κιβωτός
Πειραιώς 115, Γκάζι, τηλ.: 210 34 27 426
Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21.00
Εισιτήρια 17€ (φοιτητικό και ανέργων 15€)



Ο Γιώργος Κουτλής σκηνοθετεί αριστουργηματικά το έργο του Νικολάι Γκόγκολ, και στήνει μια εκρηκτική παράσταση που σπάει δικαίως ταμεία. Τα ρέστα τους επάνω στη σκηνή δίνουν οι Γιάννης Νιάρρος, Ηλίας Μουλάς, Χρήστος Στέργιογλου. Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και σκοτεινό χιούμορ σε μια παράσταση - οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι. Από τα καλύτερα πράγματα που θα δεις φέτος, σου το εγγυόμαστε.

Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του στο Θέατρο Ήβη
Σαρρή 27, Ψυρρή, τηλ.: 2103213112
Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 & 21:00, Κυριακή στις 18:00
Εισιτήρια από 15€ έως 23€



Ο Γιώργος Καπουτζίδης γράφει το πρώτο του θεατρικό έργο, που συνεχίζει την θεατρική του επιτυχία για τρίτη χρονιά, μοιράζοντας απλόχερα γέλιο –αλλά αυτό το μαντεύεις και από το όνομα-εγγύηση του συγγραφέα, που είναι και σκηνοθέτης της παράστασης. Πρωταγωνιστούν οι Μαριλού Κατσαφάδου, Γιάννης Κουκουράκης, Πάνος Νάτσης, Ανθή Σαββάκη, Γιώργος Σαββίδης, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Αποστόλης Ψαρρός, Κατιάνα Μπαλανίκα. Η υπόθεση έχει ως εξής: Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους.

Η Κληρονομιά στο Από Μηχανής Θέατρο
Από τις 30 Οκτωβρίου, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00
Εισιτήρια 15€ (φοιτητικά και ανέργων 12€)



Ο Γιάννης Νταλιάνης σκηνοθετεί την πάντα επίκαιρη, ξέφρενη κωμωδία του Πιερ Ντε Μαριβώ, με πρωταγωνιστές τους Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκο Νίκα, Γιάννη Σοφολόγη, Παρή Τρίκκα, Μπίλιω Μαρνέλη, Γιώργο Κορομπίλη. «Η Κληρονομιά αποτελεί μια δοκιμασία, ένα ισχυρό crash test του έρωτα. Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και πολιτικής κρίσης όπως αυτή που περνούσε η Γαλλία στα μέσα του 18ου αιώνα (που οδήγησε τελικά στην γαλλική επανάσταση) και ενώ το τραπεζικό σύστημα είχε καταρρεύσει, δεν είναι τόσο απλό να θυσιάσει κανείς 200 χιλιάδες φράγκα προκειμένου να διατηρήσει εντελώς ακηλίδωτο τον έρωτά του» διαβάζουμε στην ανακοίνωση της παράστασης.

Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού στο Θέατρο Γκλόρια
Ιπποκράτους 7, κέντρο, τηλ. 210 3600832
Τετάρτη και Κυριακή 20.00, Πέμπτη και Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 και 21.00
Εισιτήρια 18€ (φοιτητικά και ανέργων 15€)

Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί την αριστουργηματική σάτιρα του Ντάριο Φο για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, τα κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα τυφλή Δικαιοσύνη, με πρωταγωνιστές τους Πάνο Βλάχο, Φοίβο Ριμένα, Θοδωρή Σκυφτούλη, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνο Μαγκλάρα, Στέλιο Πέτσο. Μια παράσταση με δαιμονική ενέργεια, με τραγούδια, ζωντανή μουσική και καυστικό χιούμορ από μια ομάδα ηθοποιών που παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν διακωμωδώντας βιωματικά το δικό τους σήμερα μέσα από την ιστορία του έργου ου δυστυχώς παραμένει διαχρονικό.

Ο κουρέας της Σεβίλλης στο Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9-11, κέντρο, τηλ.: 2103648303
Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 & 21:00, Κυριακή στις 18:00
Εισιτήρια από 15€ έως 45€



Η Σοφία Σπυράτου στήνει μία παράσταση κωμική, φασαριόζικη και ονειροπόλα, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία τα οποία μαζί με την καινούρια μετάφραση- διασκευή της Λουίζας Μητσάκου δίνουν την απαραίτητη πνοή φρεσκάδας στο έργο του Ροσίνι. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πρωταγωνιστεί μαζί με τους Φάνη Μουρατίδη, Γιώργο Συμεωνίδη, Ρένο Ρώτα, Νίκη Βακάλη, Μάριο Πετκίδη, Ιωάννη Κοντέλλη, Γιάννη Ζαράγκαλη. Η μουσική είναι ζωντανή επί σκηνής και το αποτέλεσμα τόσο απολαυστικό όσο φαντάζεσαι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v