Ο Σερβετάλης αποχώρησε από τον "Ρινόκερο" γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους

Κύμα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρίσει από την παράσταση αφήνοντας άνεργους τους συναδέλφους του.
Ο Σερβετάλης αποχώρησε από τον Ρινόκερο γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους
Καυγάς έχει ξεσπάσει ως συνήθως στα social media, μετά την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρίσει από την παράσταση Ρινόκερος, στην οποία πρωταγωνιστεί, αφήνοντας ξεκρέμαστους τους συναδέλφους του επειδή «δεν δέχεται τον διαχωρισμό των συμπολιτών του».

Ο πρωταγωνιστής της παράστασης που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας στο Θέατρο Κιβωτός είχε δηλώσει από το καλοκαίρι την πρόθεσή του να μην παίξει μόνο για εμβολιασμένους. Έτσι, το Θέατρο Κιβωτός λειτουργούσε ως μεικτός χώρος μέχρι την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, δεχόταν δηλαδή και ανεμβολίαστους θεατές με rapid test.

Μετά την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων, σύμφωνα με τα οποία δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα θέατρα σε ανεμβολίαστους, ο Σερβετάλης αποχώρησε από την παράσταση, η οποία κατέβηκε εσπευσμένα.

«Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους» έγραψε στο Facebook η συνάδελφός του, Φαίη Κοκκινοπούλου

«Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεσμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν» συνεχίζει το ποστ. «Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι. Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, δήλωσε «είναι πολύ φλέγον θέμα. Ανήκω στην αντιπολίτευση και το δηλώνω αλλά αφού αυτή η κυβέρνηση έχει εκλεγεί από τον λαό πρέπει να ακολουθούμε τις αποφάσεις. Οι ηθοποιοί ήταν ενήμεροι για την απόφαση Σερβετάλη; Πληρώνονται κανονικά αυτή τη στιγμή που εξαιτίας του πιθανόν δεν πληρώνονται; Εγώ θα έρθω σε επαφή με τον επιχειρηματία. Ο κ . Σερβετάλης έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι του αρέσει αλλά οι υπόλοιποι πρέπει να αμείβονται εφόσον έκαναν πρόβες και ας πάει ο επιχειρηματίας να ζητήσει τα χρήματά του από τον κ. Σερβετάλη που του χαλάει την παράσταση, διότι είναι διαφυγόντα κέρδη αυτά».

Θέση πήρε με ένα tweet και ο υπουργός ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο οποίο ανέφερε «Ο καλός πράγματι ηθοποιός κ. Σερβετάλης δεν θέλει να εμβολιαστεί… οκ. Διαφωνεί με μία Κυβερνητική απόφαση... οκ. Είναι όμως αυτοί λόγοι να αφήνει ανέργους τους συναδέλφους του επειδή δεν περνάει, στη Χώρα, το δικό του; Πραγματικά κρίμα…»

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v