Παγώνουν οι εργασίες σφραγίσματος του Εμπρός

Το συνεργείο του δήμου που προσπάθησε να σφραγίσει ξανά το Θέατρο Εμπρός απομακρύνθηκε, ύστερα από μήνυση που κατατέθηκε.
Παγώνουν οι εργασίες σφραγίσματος του Εμπρός
Ελεύθερο θα παραμείνει προς ώρας, όπως όλα δείχνουν, το αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, το διατηρητέο κτίριο του οποίου ανήκει στο δημόσιο, που δεν το αξιοποίησε ποτέ. Τα τελευταία 11 χρόνια, το Θέατρο Εμπρός φιλοξενεί συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλα πολιτιστικά δρώμενα με ελεύθερη είσοδο, χάρη στην πρωτοβουλία της Κίνησης Καλλιτεχνών Μαβίλη και της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή.

Θυμίζουμε πως την προηγούμενη Τετάρτη, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν το κτίριο και σφράγισαν με τσιμεντόλιθους τις εισόδους και τα παράθυρά του. Το Σάββατο, 22 Μαΐου, πλήθος κόσμου και καλλιτεχνών επανακατέλαβε το ιστορικό θέατρο, γκρέμισε τους τσιμεντόλιθους και διοργάνωσε συναυλίες επάνω στα συντρίμμια τους.

Σήμερα, Δευτέρα 24 Μαΐου, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν ξανά έξω από το Θέατρο για να το σφραγίσουν, κλείνοντας με σιδεριές τις δύο εισόδους του.

Όπως αποδείχθηκε, τα συνεργεία δεν είχαν άδεια από την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία απαιτείται για κάθε τέτοιου είδους παρέμβαση σε κτίριο που έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο. Έτσι, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος κατέθεσε μήνυση, με αποτέλεσμα τα συνεργεία να αποχωρήσουν.

Όλη την εβδομάδα, το Εμπρός θα φιλοξενεί δωρεάν δράσεις, παραστάσεις και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους. Κάντε κλικ παρακάτω, στα Σχετικά Αρχεία, για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v