Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Γιώργος Κιμούλης

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αποφάσισε να μην συμπεριλάβει τον Γιώργο Κιμούλη στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν φέτος στο φεστιβάλ.
Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Γιώργος Κιμούλης
Στον απόηχο των καταγγελιών για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γιώργου Κιμούλη σε συναδέλφους του, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εξέδωσε χτες ανακοίνωση με την οποία αποκλείει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη από την ομάδα των καλλιτεχνών που θα πάρουν φέτος μέρος στο φεστιβάλ.

«Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει: «Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά».

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση θα κάνει, όπως διευκρινίζεται, νέα συμφωνία για το φετινό πρόγραμμα με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράστασης, «με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα την διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου».

«Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της» καταλήγει η ανακοίνωση.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v