Θεατρικές παραστάσεις που αξίζουν στο YouTube

Μερικές από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της τελευταίας πενταετίας είναι διαθέσιμες δωρεάν στο YouTube… ό,τι ώρα τις θέλεις.
Θεατρικές παραστάσεις που αξίζουν στο YouTube
Θα ξεκινήσουμε με μια παραδοχή: Το live streaming των θεατρικών παραστάσεων είναι απείρως καλύτερο από το θέατρο στο YouTube. Όμως, αυτό το τελευταίο έχει δύο πλεονεκτήματα: Αφενός είναι δωρεάν, αφετέρου είναι διαθέσιμο ό,τι ώρα θέλεις εσύ –κι έχει και δυνατότητα να κάνεις παύση αν χτυπήσει το τηλέφωνο, οπότε τρία τα κρατούμενα.

Για να μην χαθείς στο χάος των παραστάσεων που παίζουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε με ένα κλικ στο YouTube, σου φτιάξαμε μια λίστα με τις αγαπημένες μας, για να ξεκινήσεις.

Ο Έκτορας Λυγίζος σκηνοθετεί για τη Στέγη την σπαρταριστή βρετανική φάρσα του Michael Fayn, Το Σώσε για όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια μιας θεατρικής παράστασης. Έχει και all star cast, με Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Άννα Μάσχα, Άρη Μπαλή, Έμιλυ Κολιανδρή και Σοφία Κόκκαλη. Κλικ εδώ.

Ο αγαπημένος του κοινού Θείος Βάνιας του Άντον Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγγανάρη όπως ανέβηκε στο Bios, με τους Ανθή Ευστρατιάδου, Βασίλη Καραμπούλα, Σύρμω Κεκέ, Κώστα Κουτσολέλο και Ασπασία Κράλλη, είναι σαφώς μια από τις καλύτερες παραστάσεις που μπορείς να δεις αυτή τη στιγμή online. Κλικ εδώ.

Ο Επιθεωρητής του Γκόγκολ όπως τον σκηνοθέτησε για το Θέατρο του Νέου Κόσμου ο Γιώργος Παπαγεωργίου (του εμβληματικού Αρίστου) με πρωταγωνιστές τους Μαρία Διακοπαναγιώτου, Θανάση Ζερίτη, Πάνο Παπαδόπουλο, Μαρία Πετεβή, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο. Κλικ εδώ.

Η Γρανάδα του Γιάννη Καλαβριανού και της Ομάδας Sforaris, οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε, έχει κλάμα. Πολύ. Έχει όμως και γλυκύτατο χιούμορ, για να το αντισταθμίσει, και τις εκπληκτικές ερμηνείες των Διαμαντη Αδαμαντίδη, Γιώργου Γλάστρα, Φιλαρέτης Κομνηνού, Αλεξίας Μπεζίκη, Στέφης Πουλοπούλου, Έφης Σταμούλη. Κλικ εδώ.

Το Μένγκελε του Θανάση Τριαρίδη είναι βαρύ, είναι όμως από τις παραστάσεις που θα σε βάλουν να σκεφτείς –κι επίσης από αυτές που τελικά χαίρεσαι που τις έχεις δει. Σκηνοθετεί ο πάντα εξαιρετικός Κώστας Φιλίππογλου, με πρωταγωνιστές τους Λάζαρο Γεωργακόπουλο και Μυρτώ Αλικάκη. Κλικ εδώ.

Κι επειδή πολύ το βαρύναμε, πάμε να ευθυμήσουμε λίγο: Το Μυγοφαές της Ομάδας AbOvo είναι μια… οικολογική κωμωδία για την τραγωδία της οικονομίας, με πρωταγωνιστές τέσσερις φίλους που φτιάχνουν μια startup. Σκηνοθετεί η Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Κλικ εδώ.

Εξίσου σπαρταριστό, το λαοφιλές Πέτρες στις Τσέπες Του, που σκηνοθετούν οι δύο πρωταγωνιστές του, Μάκης Παπαδημητρίου και Γιώργος Χρυσοστόμου, είναι μια τραγικωμωδία για τον απατηλό κόσμο του θεάματος και τη ζωή στην επαρχία. Κλικ εδώ.

Η πολυσυζητημένη, ιστορική συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Θέατρο Τέχνης μας χάρισε μια σπουδαία θεατρική τριλογία, τις Ακυβέρνητες Πολιτείες του Στρατή Τσίρκα, το δεύτερο μέρος της οποίας, η Αριάγνη, υπάρχει ολόκληρη στο YouTube. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Λεοντάρης, και πρωταγωνιστούν οι Παντελής Δεντάκης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Θανάσης Βλαβιανός, Ηλέκτρα Νικολούζου. Κλικ εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v