Τι θέατρα θα δούμε τον Σεπτέμβρη;

Τα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας μας περιμένουν όλο τον Σεπτέμβρη με σούπερ παραστάσεις αγαπημένων σκηνοθετών και πρωταγωνιστών.
Τι θέατρα θα δούμε τον Σεπτέμβρη;
Στο Ηρώδειο, το Θέατρο Βράχων, το Κηποθέατρο του Παπάγου, το Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, το Βεάκειο του Πειραιά και άλλα πολλά και ωραία ανοιχτά αθηναϊκά θέατρα, ο Σεπτέμβρης είναι γεμάτος πολλά υποσχόμενες παραστάσεις. Για να δούμε… τι θα δούμε.

Πέρσες του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο
Πού; Στο Θέατρο Βράχων στις 15 και 16/9, και στο Σχολείον της Αθήνας από την 1η έως τις 4 Οκτωβρίου
Εισιτήρια εδώ

Ο Δημήτρης Λιγνάδης σκηνοθετεί τους Λυδία Κονιόρδου, Αργύρη Πανταγάρα, Αργύρη Ξάφη και Νίκος Καραθάνο στη βαθιά αντιπολεμική τραγωδία που αφηγείται την ήττα των Περσών στη μάχη της Σαλαμίνας.



Λυσιστράτη του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο
Πού; Στο Σχολείον της Αθήνας από 16 έως 27 Σεπτεμβρίου, καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης
Εισιτήρια εδώ

Τη θυμάσαι τη Λυσιστράτη, ε; Είναι εκείνη η σπαρταριστή αριστοφανική κωμωδία στην οποία οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης κηρύσσουν… σεξουαλική αποχή, για να διαμαρτυρηθούν για τον πελοποννησιακό πόλεμο που δε λέει να τελειώσει. Σκηνοθετεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και πρωταγωνιστούν οι Βίκυ Σταυροπούλου, Βίκυ Βολιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Αγορίτσα Οικονόμου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Νίκος Ψαρράς.



Μήδεια του Μποστ
Πού; Στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 18/9, στο Βεάκειο στις 19/9 και στο Θέατρο Πέτρας στις 21/9
Εισιτήρια εδώ

Ο Μάκης Παπαδημητρίου είναι μια… σπαρταριστή Μήδεια στην υπέροχη, έμμετρη παράσταση που σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης υπό τους ήχους της πρωτότυπης μουσικής της Monika. Παίζουν επίσης οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, Τζένη Θεωνά, Νίκορέστης Χανιωτάκη, Γιάννης Δρακόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Άννα Κλάδη, Αναστασία Γεωργοπούλου.



Αντιγόνη του Σοφοκλή
Πού; Στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 17/9
Εισιτήρια εδώ

Η Ιωάννα Παππά ερμηνεύει την τραγική ηρωίδα του Σοφοκλή, στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης, με τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο ρόλο του Κρέοντα.
Διαβάστε περισσότερα - Η Ιωάννα Παππά ερμηνεύει την Αντιγόνη του Σοφοκλή

Στέλλα Κοιμήσου του Γιάννη Οικονομίδη
Πού; Στο Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής) στην Ηλιούπολη στις 18 και 19/9 και στο Θέατρο Βράχων στις 25 και 26/9
Εισιτήρια εδώ

Η πολύκροτη παράσταση του Γιάννη Οικονομίδη, που χάρισε στους πρωταγωνιστές της Ιωάννα Κολλιοπούλου και Γιάννη Νιάρροςμε τα βραβεία Μελίνα Μερκούρη και Δημήτρης Χορν αντίστοιχα, επιστρέφει γιατί όσες φορές και αν τη δούμε δεν θα είναι ποτέ αρκετές. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Στάθης Σταμουλακάτος, Έλλη Τρίγγου, Καλλιρόη Μυριαγκού.



Περιμένοντας τον Γκοντό του Σάμιουελ Μπέκετ
Πού; Στο Ηρώδειο στις 16 και 17/9
Εισιτήρια εδώ

Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Άρη Σερβετάλη και Θανάση Παπαγεωργίου στο αριστουργηματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ που μιλά για την αιώνια προσπάθεια του ανθρώπου να λύσει το αίνιγμα της ύπαρξης.

Το Δάνειο του Τζόρντι Γκαλθεράν
Πού; Στην αυλή του Χυτήριου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη ως τις 29/9
Εισιτήρια εδώ

Ο Δημήτρης Μυλωνάς σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί μαζί με τον Σωτήρη Χατζάκη στην σπαρταριστή κωμωδία του Τζόρντι Γκαλθεράν (που αν κάτι σου λέει το όνομα είναι ο καταλανός συγγραφέας της Μεθόδου Γκρόνχολμ) στην οποία ο ήρωάς μας απειλεί έναν τραπεζικό πως αν δεν του εγκρίνει το δάνειο, θα του… αποπλανήσει τη γυναίκα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v