Σούπερ παραστάσεις στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας

Και αρχαία τραγωδία, και απολαυστικά νέα ελληνικά έργα, και όλα τα καλά έχουν τα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας τις επόμενες εβδομάδες.
Σούπερ παραστάσεις στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας
Μπορεί φέτος οι παραστάσεις που περιοδεύουν να μην είναι τόσο πολλές όσο άλλες χρονιές, αυτό όμως δε σημαίνει πως τα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας δεν έχουν σούπερ ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλους. Μια μικρή παύση θα κάνουν μόνο τον Αύγουστο, και μετά… ξανά προς την θεατρική δόξα τραβούν.

Οιδίπους στο Θέατρο Βράχων
Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 21.00
Εισιτήρια από 13€ | Προπώληση εδώ  

Mια σύνθεση βασισμένη στον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία σκηνοθετεί ο Δημήτρης Καραντζάς, με τους Μιχάλη Σαράντη, Μαρία Κεχαγιόγλου και Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Διαβάστε περισσότερα – Ο Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί έναν αλλιώτικο Οιδίποδα



Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα στο Θέατρο Βράχων

Τετάρτη 29 Ιουλίου και Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια από 15€ | Προπώληση εδώ 

Η πολυσυζητημένη παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που χάρισε στον πρωταγωνιστή της Γιάννη Νιάρο το βραβείο Δημήτρης Χορν, είναι η θεατρική διασκευή του υπέροχου βιβλίου του Σάιμον Στήβενς, που αφηγείται ένα παιδί με αυτισμό.

Κατερίνα στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης
Παρασκευή 31 Ιουλίου
Εισιτήρια από 13€ | Προπώληση εδώ 

Το συγκλονιστικό Βιβλίο της Κατερίνας του Αύγουστου Κορτώ, που μιλά με σκληρή ειλικρίνεια αλλά και χιούμορ για τις ψυχικές διαταραχές, διασκευάζει και σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης, με την υπέροχη Λένα Παπαληγούρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Καλιφόρνια Ντρίμιν στα Θέατρα Βράχων και Ηλιούπολης
Κυριακή 30 Αυγούστου και Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα
Εισιτήρια από 7€ | Προπώληση εδώ 

Το βραβευμένο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, που σκιαγραφεί με αιχμηρό χιούμορ την προσπάθεια δύο λαϊκών παιδιών που αποφασίζουν να μην πάνε στο στρατό και να καταφύγουν σ' ένα new age κοινόβιο στην Καλιφόρνια, σκηνοθετούν για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων οι Λευτέρης Πλασκοβίτης και Χρήστος Χρήστου.



Βάκχες στο Κηποθέατρο Παπάγου και το Βεάκειο
Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα
Εισιτήρια από 12€ | Προπώληση εδώ 

Ο Χρήστος Σουγάρης σκηνοθετεί έναν all star θίασο (με Δημήτρη Ήμελλο, Ρούλα Πατεράκη, Μανώλη Μαυροματάκη και άλλους) σε μια εναλλακτική ανάγνωση της τραγωδίας του Ευριπίδη, όπου τα γεγονότα της Θήβας λαμβάνουν χώρα σε μια παραμελημένη παιδική χαρά.
Διαβάστε περισσότερα - Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη περιοδεύουν στην Ελλάδα

Περιμένοντας τον Γκοντό στο Κηποθέατρο Παπάγου
Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Ιουλίου
Εισιτήρια από 17€ | Προπώληση εδώ

Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Άρη Σερβετάλη και Θανάση Παπαγεωργίου στο αριστουργηματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ σχετικά με τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να λύσει το αίνιγμα της ίδιας του της ύπαρξης.



Αντιγόνη στα Θέατρα Άλσους Ηλιούπολης και Νταμάρι Βριλησσίων
Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου
Εισιτήρια από 12€ | Προπώληση εδώ 

Η Ιωάννα Παππά ερμηνεύει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης, με τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο ρόλο του Κρέοντα.
Διαβάστε περισσότερα - Η Ιωάννα Παππά ερμηνεύει την Αντιγόνη του Σοφοκλή

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v