ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Λενιώ Κακλέα: Πρακτική εγκυκλοπαίδεια, αποκλίσεις

Στη νέα της δουλειά, επικεντρώνεται σε σωματικές, καθημερινές δραστηριότητες, κατασκευάζοντας ένα σύγχρονο πορτρέτο της Ευρώπης.

Λενιώ Κακλέα: Πρακτική εγκυκλοπαίδεια, αποκλίσεις

Η Λενιώ Κακλέα προσεγγίζει μια "διευρυμένη" έννοια της χορογραφίας μέσα από τις δουλειές της. Είτε επιλέγει την τετ-α-τετ απεύθυνση στους θεατές μέσα σε ασυνήθιστα εικαστικά περιβάλλοντα, είτε την καθιερωμένη σκηνική σύμβαση, η χορογράφος επεξεργάζεται συνεχώς τα μεταβλητά όρια της καλλιτεχνικής πρακτικής της, φέρνοντας έτσι σε διάλογο την τέχνη και την τεχνική του χορού με άλλα πεδία.

Στη νέα της δουλειά, "Πρακτική Εγκυκλοπαίδεια, Αποκλίσεις", όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της, επικεντρώνεται σε σωματικές, καθημερινές δραστηριότητες, κατασκευάζοντας ένα σύγχρονο πορτρέτο της Ευρώπης. Η αφετηρία της έρευνας αυτής τοποθετείται το 2016, όταν η χορογράφος, πλαισιωμένη από συγγραφείς και αναλυτές/αναλύτριες, πραγματοποίησε 600 συνεντεύξεις, συλλέγοντας αφηγήσεις γύρω από τις συνήθειες, τις τελετουργίες και τα συναλλακτικά ήθη των συνεντευξιαζόμενων.

Στο πλαίσιο της performance, η Λενιώ Κακλέα δημιουργεί μια έκθεση που περιλαμβάνει την έντυπη έκδοση του βιβλίου "Πρακτική Εγκυκλοπαίδεια, Αποκλίσεις" (Practical Enyclopedia, Détours), αλλά και έναν χώρο όπου θα προβάλλεται μια ταινία 15 λεπτών που θέτει βαθιά ερωτήματα για το σώμα σαν πολιτισμική κατασκευή.

Παράλληλα, στον χώρο της έκθεσης θα παίζει το soundtrack, διάρκειας 150 λεπτών, που προτείνεται να ακούσεις διαβάζοντας το βιβλίο.

*Η έκθεση θα λειτουργεί 1 ώρα πριν και 1 ώρα μετά την παράσταση στο +5 The Workspace /+5 Χώρος Δημιουργίας, με ελεύθερη είσοδο με σειρά προτεραιότητας.

Συντελεστές:

Σύλληψη και χορογραφία: Λενιώ Κακλέα
Δραματουργία: Lou Forster
Ήχος και τεχνική διεύθυνση: Éric Yvelin
Σκηνικά και σχεδιασμός φωτισμών: Florian Leduc
Κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα: Alexia Caunille
Παραγωγή και διανομή: Teresa Acevedo
Διαχείριση: Agnes Henry - Extrapole
Παραγωγή: ABD

Ερμηνεύουν: Jessica Batut, Nanyadji Ka-Gara, Λενιώ Κακλέα και Elisa Yvelin.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός της είναι γλυκός."

Ζαν-Ζακ Ρουσσώ

  • 1876 - Ιδρύεται το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, από την κυβέρνηση του Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου

    1983 - Συναυλία στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο δίνει ο Γιώργος Νταλάρας, σημειώνοντας ρεκόρ για έλληνα καλλιτέχνη, όσον αφορά την προσέλευση κόσμου. «Η ελληνική μουσική εισέρχεται στο χώρο των σταδίων» γράφει το περιοδικό «Rolling Stone».

    1987 - Το «Γκάζι», το παλιό εργοστάσιο, μεταβάλλεται σε κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πρωτοβουλία του δημάρχου Μιλτιάδη Έβερτ.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2