Οι «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου σε δωρεάν προβολή


Μετά τις sold-out παραστάσεις στη Στέγη, η παράσταση προβάλλεται δωρεάν για λίγες ώρες ακόμα μέσω Facebook.
Οι «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου σε δωρεάν προβολή
Πρωτοχρονιάτικο δωράκι μας έκανε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ανεβάζοντας όλη την παράσταση «Όρνιθες» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, στη σελίδα της στο Facebook.

«Αμέσως μετά τις sold-out παραστάσεις στη Στέγη και λίγο πριν πετάξει για Χιλή, η αγαπημένη παράσταση γίνεται διαθέσιμη για όλους μέσω Facebook», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο φίλων, του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, που εγκαταλείπουν την πόλη τους, την Αθήνα, για να αναζητήσουν μια νέα πολιτεία «μαλακιά και παχουλή σαν πουπουλένιο στρώμα ή σαν την κοιλίτσα του μωρού». Και τη βρίσκουν στη χώρα των πουλιών, που την ονομάζουν «Νεφελοκοκκυγία». Τα πουλιά δέχονται τους δύο ξένους, τους δίνουν φτερά και όλοι μαζί ρίχνονται με ενθουσιασμό στην ανοικοδόμηση ενός τείχους στους αιθέρες, που αποκόπτει την επικοινωνία ανάμεσα στους θεούς και τους ανθρώπους.

Η ευδαιμονία της νέας πολιτείας στηρίζεται σε αυτή την πρωτόγνωρη ιδέα. Φαντασία και πραγματικότητα, άνθρωποι, θεοί και ζώα μπλέκονται μοναδικά σε έναν κόσμο που έχει τη σοβαρότητα του παιχνιδιού, τη ρευστότητα του ονείρου και τη γλυκιά μελαγχολία της ζωής.

Το βίντεο θα παραμείνει online μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου.



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v