6 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Σεπτέμβρη

Σπουδαίες παραστάσεις που έκαναν τον γύρο της Ελλάδας το καλοκαίρι επιστρέφουν στην Αθήνα, για να ξαναμπαίνουμε σιγά σιγά σε ρυθμούς… θεατρικούς.
 


Μετά την ξηρασία του Αυγούστου, οι θεατρικές περιοδείες που όργωσαν την Ελλάδα επιστρέφουν στη βάση τους, και η Αθήνα ξαναμπαίνει σε θεατρικούς ρυθμούς –σε ανοιχτά κατά κύριο λόγο θέατρα, και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Μέχρι να ξεκινήσει για τα καλά η φετινή σαιζόν, που φήμες λένε ότι προβλέπεται καυτή, παίρνουμε τη θεατρική μας δόση με έξι πολλά υποσχόμενες παραστάσεις.

Ικέτιδες του Ευριπίδη

Ο απερχόμενος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός, σκηνοθετεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και λιγότερο πολυπαιγμένα έργα του Ευριπίδη. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Κάτια Δανδουλάκη, Αγλαΐα Παππά, Χρήστος Σουγάρης, Κόρα Καρβούνη.



Πού θα το δούμε: Στο Ηρώδειο στις 5/9, στο Θέατρο Δεξαμενής στο Κορωπί στις 11/9, και στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας στις 15/9.

Ικέτιδες… volume 2

Οποία σύμπτωσις, τις Ικέτιδες μεταφράζει και σκηνοθετεί στο Ίδρυμα Κακογιάννη ο Δήμος Αβδελιώδης, σε μια ιδιαίτερη παράσταση, που στηρίζεται αποκλειστικά στην εκφορά του λόγου. Στη σκηνή ανεβαίνουν τρεις ηθοποιοί (Δανάη Ρούσσου, Άρτεμις Ματαφιά, Τζωρτζίνα Λιώση) και δύο μουσικοί (Γιάννης Βιλιώτη, Βασίλης Κολοβός), οι οποίοι αναλαμβάνουν την αφήγηση της δράσης.

Πού θα το δούμε: Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Πέμπτη 12, την Παρασκευή 13, και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Η Ορέστεια του Εθνικού

Σε μια από τις τολμηρότερες προτάσεις του, το Εθνικό Θέατρο ανέθεσε φέτος σε τρεις σκηνοθέτριες της νεότερης γενιάς (Ιώ Βουλγαράκη, Λίλλυ Μελεμέ και Γεωργία Μαυραγάνη) να σκηνοθετήσουν από μία τραγωδία της μοναδικής τριλογίας που επιβίωσε ως τις μέρες μας σε μια ενιαία παράσταση.



Πού θα το δούμε: Στο Θέατρο Βράχων, αλλά όχι σαν ενιαία παράσταση. Στις 20/9 θα δούμε τον Αγαμέμνονα της Ιώς Βουλγαράκη, και την επόμενη μέρα, 21/9, τις άλλες δύο τραγωδίες (Χοηφόροι και Ευμενίδες) σε μία ενιαία παράσταση.

Η Ρένα του Αύγουστου Κορτώ

Η Νικαίτη Κοντούρη σκηνοθετεί την Υρώ Μανέ στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ρένας, του Αύγουστου Κορτώ, σε μια παράσταση που συγκίνησε τα πλήθη την σαιζόν που μας πέρασε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Πού θα το δούμε: Στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης στις 12/9, στο Θέατρο Μ. Θεοδωράκης στις Αχαρνές στις 15/9, στο Θέατρο Νταμάρι - Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια στις 16/9, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος στον Κορυδαλλό στις 18/9 και στο Θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι στις 19/9.

Ο Δον Ζουάν του Μολιέρου

Οι Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου και Ζέτα Μακρυπούλια πρωταγωνιστούν στο κοσμαγάπητο έργο του Μολιέρου που σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης, ως ένα μείγμα κοινωνικής σάτιρας και μεταφυσικής ανησυχίας.



Πού θα το δούμε: Στο Θέατρο Νταμάρι - Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια στις 9/9, στο Δημοτικό Θέατρο "Αλέξης Μινωτής" στο Αιγάλεω στις 10/9 και στο Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής) στην Ηλιούπολη στις 11/9.

Αντιγόνη διά χειρός Σάββα Στρούμπου

Η πολύ ιδιαίτερη παράσταση του Θεάτρου Άττις (του Θεόδωρου Τερζόπουλου) στη μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη είναι το αποτέλεσμα πολύμηνου εργαστηρίου πάνω στην αρχαία Τραγωδία, που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2018 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2019, με την πρεμιέρα. Πρωταγωνιστούν οι Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Έλλη Ιγγλίζ,
Ανδρομάχη Φουντουλίδου, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ρόζυ Μονάκη, Στέλιος Θεοδώρου – Γκλίναβος.

Πού θα το δούμε: Στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» στις 5/9 και στο Θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι στις 12/9.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v