5 θέατρα που θα σε βάλουν να σκεφτείς

Τροφή για σκέψη –και άφθονη συζήτηση− μας δίνουν πάντα τα θέατρα της Αθήνας. Σου διαλέξαμε πέντε από τις πολλές παραστάσεις που θα σε προβληματίσουν.
5 θέατρα που θα σε βάλουν να σκεφτείς

Οι λαντζέρηδες στο Σύγχρονο Θέατρο
Ευμολπιδών 45, Γκάζι
Παραστάσεις: Τετάρτη 21:15, Πέμπτη 21:00, Σάββατο 18:15, Κυριακή 18:00
Εισιτήρια: από 10€ έως 17€

Τέσσερις άνδρες βρίσκονται στο υπόγειο ενός πανάκριβου εστιατορίου, αθέατοι για τον πάνω κόσμο που τους στέλνει τα άπλυτά του. Ένας σιωπηλός πόλεμος των τάξεων σκιαγραφείται μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις ανθρώπων εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους, σε εντελώς διαφορετικές φάσεις της ζωής τους, που βρέθηκαν στη γαλέρα να δουλεύουν μαζί. Κι αν όλο αυτό σου ακούγεται τρομακτικά οικείο, είναι επειδή… είναι. Σκηνοθετεί η Ελένη Σκότη και πρωταγωνιστούν οι Τάσος Κωστής, Γιάννης Σαρακατσάνης, Κώστας Λάσκος, Αλέξανδρος Μανωλίδης.

Διαβάστε περισσότερα - Οι Λαντζέρηδες στο Σύγχρονο Θέατρο



Η Γελάδα στο Altera Pars
Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός
Παραστάσεις: Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.30
Εισιτήρια: 15€ (φοιτητικό 12€)

Μιλώντας για δουλειές και γαλέρες, αποκλείεται να μην έχεις σκεφτεί πόσο εύκολα μπερδεύουμε οι άνθρωποι το μέσο για να ζούμε, τη δουλειά μας, με τον σκοπό της ζωής μας. Αυτό λέει πολύ εύστοχα ο Ναζίμ Χικμέτ, που γίνεται το υλικό της ιδιαίτερης, απολαυστικής παράστασης που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος με πρωταγωνιστές την Μίνα Χειμώνα, την Αγγελική Κοντού, τον Σπύρο Σιδέρη και τον Ηλία Τσουμπέλη.

Διαβάστε την αναλυτική κριτική μας εδώ – Είδαμε μια υπέροχη Γελάδα στο Θέατρο Altera Pars



Η αρχή του Αρχιμήδη στο Θέατρο Skrow
Αρχελάου 5, Παγκράτι
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00 και Κυριακή στις 18.00
Εισιτήρια: 13€ (φοιτητικό 10€, ανέργων 8€)

Η παράσταση-έκπληξη της περασμένης σαιζόν επαναλαμβάνεται φέτος, και υπόσχεται να σε βάλει να σκεφτείς πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται… και κάθε πράγμα έχει δύο όψεις. Μια εξαιρετικά καλοκουρδισμένη παράσταση, με εκπληκτικές ερμηνείες και ευρηματική σκηνοθεσία, αφηγείται την ιστορία του Τζόρντι, προπονητή κολύμβησης που κατηγορείται ότι αγκάλιασε ένα αγοράκι που φοβόταν το νερό… και το ζήτημα παίρνει γρήγορα διαστάσεις χιονοστιβάδας. Το θέμα είναι, εσύ τι θα πιστέψεις;

Διάβασε και την αναλυτική κριτική μας - Γιατί να δεις την Αρχή του Αρχιμήδη στο Skrow

Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ στο Θέατρο Ρεξ
Πανεπιστημίου 48, κέντρο
Παραστάσεις: από 6 έως 17 Νοεμβρίου, Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Εισιτήρια: 13€ (φοιτητές 10€, άνεργοι 5€)

Πόσο έχει προοδεύσει πραγματικά η κοινωνία μας τα είκοσι-τριάντα τελευταία χρόνια θα έλεγες; Μετρίως, ελάχιστα, καθόλου; Πόσο φοβάσαι ότι δεν απέχει και πολύ η Αθήνα του 2019 από τον ρατσισμό, την ομοφοβία και τη μισαλλοδοξία της επαρχίας των 90s; Το παγκόσμιο μπεστ σέλλερ του 26χρονου Έντουαρ Λουί που ρίχνει αλάτι στις πληγές, αρπάζοντας επί τη ευκαιρία κι ένα μαχαίρι για να το βάλει βαθύτερα, σκηνοθετεί ο Ηλίας Αδάμ για το Εθνικό Θέατρο. Πρωταγωνιστούν οι Τζέο Πακίτσας και Σοφία Πριόβολου.

Διαβάστε περισσότερα - Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ στο Θέατρο Ρεξ

Ένας Εχθρός του Λαού στο Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια
Παραστάσεις: Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00
Εισιτήρια: 12€ (φοιτητές 10€, άνεργοι 8€)

Σε ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα έργα του Χένρικ Ίψεν, ένας γιατρός ανακαλύπτει πως το ιαματικό νερό που προσελκύει τουρίστες στην πόλη του είναι μολυσμένο από τα εργοστάσιά της, κι ενώ στην αρχή αντιμετωπίζεται σαν ήρωας, πολύ γρήγορα η πολιτεία και ο Τύπος τον ανακηρύσσουν… εχθρό του λαού –παρασύροντας και τον κόσμο στη ρητορική τους. Και είναι πολύ εύκολο να πεις «πφ, τους αφελείς» αγνοώντας ας πούμε τον πόλεμο που ξεσπά στα σόσιαλ μίντια κάθε δύο μέρες –τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα η (16χρονη θυμίζουμε) Γρέτα Τούνμπεργκ, που είναι «βαλτή από σιωνιστές μασώνους, διαδώστε!!!111».

Διαβάστε περισσότερα - Ένας Εχθρός του Λαού: Ίψεν στη Μαυρομιχάλη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v