Ρομαντισμός και Σγούρος στο Μέγαρο

Στα ”γαλάζια πελάγη” του ρομαντισμού θα κινηθεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις αρχές του Νοεμβρίου με οδηγό τον Δημήτρη Σγούρο. Στις προγραμματισμένες παραστάσεις (3,6 και 8 Νοεμβρίου) θα ακουστούν έργα ρομαντικών συνθετών όπως Σούμαν, Μπραμς, Τσαϊκόφσκυ και Γρηγκ.
Ρομαντισμός και Σγούρος στο Μέγαρο

Θεματικό κύκλο ρομαντικής μουσικής με τον Δημήτρη Σγούρο οργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέσα στο Νοέμβριο.

Το φεστιβάλ ξεκινά την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Μπορουσάν της Κωνσταντινούπολης, υπό τον Γκιουρέρ Αϋκάλ, με σολίστ την σοπράνο Νουρντάν Κιουτσκούκεκμεκτσί και τη συνοδεία του πιανίστα Δημήτρη Σγούρου.

Θα ερμηνεύσουν τη σουίτα μπαλέτου Τσεσμέμπασι του τούρκου συνθέτη Φερίτ Τουζούν (1929-1977), το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε ντο ελάσσονα του νορβηγού συνθέτη Έντβαρντ Γκρηγκ (1843-1907) και, τέλος, τη Συμφωνία αρ.4 του Π. Ι. Τσαϊκόφσκι (1840-1893).

Στις 6 Νοεμβρίου ακολουθεί ρεσιτάλ του μεγάλου Έλληνα πιανίστα με τα έργα δυο κατεξοχήν ρομαντικών συνθετών που επιδόθηκαν στη μικρή και ευέλικτη φόρμα της σονάτας: του Ρόμπερτ Σούμαν (Σονάτα αρ. 1 για πιάνο, σε φα δίεση μείζονα) και του Γιοχάνες Μπραμς (Σονάτα αρ. 3 για πιάνο, σε φα ελάσσονα).

Ο θεματικός κύκλος ολοκληρώνεται με την συναυλία της Τρίτης 8 Νοεμβρίου στις

8. 30 το βράδυ, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής. Περιλαμβάνει τη Σονάτα αρ. 1 για βιολί και πιάνο, έργο 75 του Καμίγ Σαιν-Σανς, το Κουαρτέτο εγχόρδων, θέμα και παραλλαγές του Εντβάρντ Μιρτσογιάν και το Κοντσέρτο για βιολί, κουαρτέτο εγχόρδων και πιάνο σε ρε μείζονα, έργο 21 του Ερνέστ Σωσσόν. Στο ρεσιτάλ συμπράττουν ο πιανίστας Δημήτρης Σγούρος, ο βιολονίστας Χρήστος Γαλιλαίας και το ιστορικό Κουαρτέτο Εγχόρδων Κομιτάς.

Για όλες τις ημέρες οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 12, 21 και 30 ευρώ, φτάνοντας έως και τα 43 ευρώ, ενώ το φοιτητικό εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v