ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Η London Philharmonic Orchestra στο Μέγαρο

Η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει την «5η Συμφωνία» του Μπετόβεν καθώς και στο Κοντσέρτο αρ. 2 για πιάνο και ορχήστρα του Saint-Saëns.


Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου ανακοινώνει ότι, λόγω τραυματισμού στον ώμο, ο Σερ Ρότζερ Νόρρινγκτον [Sir Roger Norrington] δεν είναι πλέον σε θέση να εμφανιστεί στις προγραμματισμένες συναυλίες της ευρωπαϊκής περιοδείας της, τον Δεκέμβριο του 2018, και εκφράζει τις θερμές ευχές της στον μαέστρο για ταχεία ανάρρωση.


Για την περιοδεία αυτή, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιείται και η συναυλία της στο Μέγαρο την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, η Ορχήστρα επέλεξε ως αντικαταστάτη του τον Ισπανό Χάιμε Μαρτίν [Jaime Martín], με τον οποίο έχει συνεργαστεί επανειλημμένα στο παρελθόν.


ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ - ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ

- Ludwig van Beethoven: Εισαγωγή «Λεονόρα» αρ. 2 σε ντο μείζονα, έργο 72a
- Camille Saint-Saëns: Κοντσέρτο αρ. 2 για πιάνο και ορχήστρα σε σολ ελάσσονα, έργο 22
- Ludwig van Beethoven: Συμφωνία αρ. 5 σε ντο ελάσσονα, έργο 67

Fazil Say πιάνο

London Philharmonic Orchestra
Μουσική διεύθυνση: Jaime Martín
.

Νικητές:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ευφυΐα ανθεί μόνο στις περιόδους που η πίστη εξασθενεί."

Emile M. Cioran, 1911-1995, Γαλλορουμάνος φιλόσοφος

  • 1793 - Η γιρονδίνη Σαρλότ Κορντέ δολοφονεί τον Ζαν Πωλ Μαρά, σημαντική μορφή της Γαλλικής Επανάστασης.
    1878 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου: η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία αποκόπτονται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταξύ Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Τουρκίας υπογράφεται στο Βερολίνο η Βερολίνειος Συνθήκη, με την οποία ανατρέπεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου του 1878, που προέβλεπε τη δημιουργία Μεγάλης Βουλγαρίας.
    1908 - Για πρώτη φορά παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
    1943 - Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας Μπρενερού στο Μακρυνόρος και της προκαλεί σοβαρές απώλειες. Η Μεραρχία αυτή κατευθυνόταν διά της Ηπείρου και Αλβανίας προς τη Σικελία, για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις του άξονα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2