ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Γιατί σπάει το internet το This is America;

Εκατομμύρια views συγκεντρώνει σε ελάχιστες μέρες ένα συγκλονιστικό –όσο και «δύσκολο»– βίντεο-σχόλιο επάνω στην οπλοκατοχή στην Αμερική.

Γιατί σπάει το internet το This is America;

Το βίντεο του Childish Gambino, κατά κόσμον Ντόναλντ Γκλόβερ, έχει ξεπεράσει τις 61 εκατομμύρια προβολές μέσα σε πέντε μόλις μέρες. Με τίτλο “This is America”, το βίντεο ξεκινά σαν μια ανώδυνη χορογραφία για να σοκάρει μέσα στα πρώτα λίγα δευτερόλεπτα με έναν πυροβολισμό –θα ακολουθήσει κι άλλος, και θα είναι χειρότερος.

Οι στίχοι του τραγουδιού εναλλάσσονται από ανάλαφροι (“I know you wanna party/ Party just for me/ Girl, you got me dancin’/ Dancin’ free”) σε ανατριχιαστικοί (“Yeah, this is America/ Guns in my area”) ακριβώς όπως και το βίντεο, με τον πρωταγωνιστή τη μια να χορεύει κάνοντας αστείες γκριμάτσες και την άλλη να σκοτώνει –έναν αιχμάλωτο δεμένο σε καρέκλα πρώτα, και μια χορωδία που τραγουδάει gospel αργότερα.

Το “This is America” είναι ένα εύστοχο –όσο και ανατριχιαστικό– σχόλιο επάνω στο φλέγον ζήτημα της οπλοκατοχής στην Αμερική, που συμπίπτει χρονικά με τις ακραίες δηλώσεις του προέδρου Τραμπ στο πρόσφατο συνέδριο του NRA, ότι τα θύματα του Μπατακλάν στο Παρίσι το 2015 θα ήταν λιγότερα αν ο κόσμος οπλοφορούσε.SPONSORED LINKS

"Όσο συνεχίζεις να γεννιέσαι, δεν πειράζει να πεθαίνεις και καμιά φορά."

Orson Scott Card, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1928 - Μεγάλη επιδημία δάγκειου πυρετού μαστίζει την Ελλάδα. Καταμετρήθηκαν 16 θάνατοι ανά 24ωρο
    1941 - Ο Αδόλφος Χίτλερ ανακαλεί την ευθανασία όσων πάσχουν από πνευματικά νοσήματα και αναπηρίες
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2018 MEDIA2DAY