ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων στο Μέγαρο Μουσικής

Το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων παρουσιάζει το μουσικό του ταξίδι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων στο Μέγαρο Μουσικής

Το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων άρχισε την καλλιτεχνική πορεία του πριν από τρία χρόνια στην Κέρκυρα, ως συνέχεια του Εαρινού Φεστιβάλ των Παξών. Σε συνεργασία με τη Διεθνή Ακαδημία του Ensemble Modern της Φρανκφούρτης (IEMA), παρουσιάζει προγράμματα σύγχρονης μουσικής. Σε αυτό το ρεπερτόριο, και ειδικότερα σε συνθέσεις του 20ού αιώνα, επικεντρώνεται άλλωστε το πρόγραμμα που ετοίμασε το Σύνολο για τη συναυλία του στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 8:30 μ.μ.

Ένα μουσικό ταξίδι, στο οποίο τα λιτά και υποβλητικά Τραγούδια της Μαδαγασκάρης του Ραβέλ συνυπάρχουν με τον εκρηκτικό εξπρεσιονισμό του Βάιλ και του Χίντεμιτ, ενώ συνδυάζονται και με  τη σύνθεση Joueurs de flûte του Ρουσσέλ. Τα Τραγούδια της Μαγαδασκάρης αποδίδει η μεσόφωνος Αγγελική Καθαρίου. 

Στo Σύνολο συμμετέχουν οι: Ναυσικά Τσάρα (φλάουτο), Κώστας Τζέκος (κλαρινέτο), Ιάσων Κεραμίδης (βιολί), Φαίδων Μηλιάδης (βιολί),  Γκρέτα Παπά (βιολί), Θανάσης Σουργκούνης (βιόλα), Μαρία Ανισέγκου (τσέλο), Μαρίνα Κολοβού (τσέλο) και Στέφανος Νάσος (πιάνο).

Αγγελική Καθαρίου

Συνεργάζεται με τα λυρικά θέατρα της Βόρειας Ιταλίας, το Carnegie Hall, την Concertgebouw, την Κρατική Όπερα του Ρήνου, την Opéra Comique, το ΜΜΑ, την ΕΛΣ, το Culturgest Hall και το Centro Cultural de Belém (Λισσαβώνα), το Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας, τη Cité de la Musique και με τα διεθνή Φεστιβάλ Αθηνών, Μασσαλίας, Βουδαπέστης, Φεράρας, Roque d’Anthéron ερμηνεύοντας ευρύ λυρικό και συμφωνικό ρεπερτόριο καθώς και έργα του 20ού και 21ου αιώνα.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με σημαντικές ορχήστρες όπως η Ορχήστρα Δωματίου Μάλερ και η Φιλαρμονική του Στρασβούργου και με αρχιμουσικούς όπως οι Αμπάντο, Αντωνίου, Βαλάντ, Βράνος, Καρυτινός, Καίνιγκ, Λογιάδης, Μπέντφορντ, Πλασσόν, Βλ. Συμεωνίδης, Σεβερίνι και Τσέντα.

Η δισκογραφία της περιλαμβάνει τις πρώτες παγκόσμιες παρουσιάσεις των έργων: 16 τραγούδια του Σκαλκώτα για τη BIS, Zyia του Ξενάκη για τη Saphir (Βραβείο Orphée d’Or 2012), 14 Invenzioni του Μητρόπουλου και Melisma του Μ. Αδάμη (Naxos).

Το πρόγραμμα

KURT WEILL (1900-1950)

Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 1, έργο 8 (1923)

MAURICE RAVEL (1875-1937)

Τραγούδια της Μαδαγασκάρης, για μεσόφωνο, φλάουτο, τσέλο και πιάνο (1925-1926)

 
Δ ι ά λ ε ι μ μ α


ALBERT ROUSSEL (1869-1937)

Joueurs de flûte, έργο 27, για φλάουτο και πιάνο (1924)

PAUL HINDEMITH (1895-1963)

Κουιντέτο για κλαρινέτο, έργο 30, πρώτη εκδοχή (1923)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Στα μάτια αυτών που χτίζουν αυτοκρατορίες οι άνθρωποι δεν είναι άνθρωποι αλλά εργαλεία."

Ναπολέων Βοναπάρτης, Γάλλος ηγέτης

  • 1815 – Μάχη του Βατερλώ: Ο Ναπολέων Α΄ ηττάται από τους Άγγλους και τους Πρώσους.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2