ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Asaf Avidan στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αsaf Avidan έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον καινούριο δίσκο του “The study on Falling”.

Ο Asaf Avidan στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πριν από μια δεκαετία, ο Ασάφ Αβιντάν ξεκίνησε μια εντυπωσιακή καριέρα βαθιά επηρεασμένος από την αγάπη του για δύο είδη μουσικής, το folk-rock και την americana, που έχουν αφομοιωθεί με ιδιαίτερο και πετυχημένο τρόπο στη μουσική του. Το The Study on Falling είναι ο έκτος δίσκος του τραγουδιστή- τραγουδοποιού, κιθαρίστα και φυσαρμονίστα, αν συμπεριλάβουμε και τα τρία άλμπουμ που ηχογράφησε με τους Mojos. Ξεκινώντας από το Ισραήλ, ο Ασάφ έγινε εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στην Ευρώπη –και ειδικά στη Γαλλία– όσο και στην Αμερική. Επέλεξε να ηχογραφεί στις ΗΠΑ καθώς θεωρούσε ότι έπρεπε να ασκεί τη δημιουργικότητά του στην πατρίδα της μουσικής που αγαπά.

Με αυτό το σκεπτικό συνεργάζεται με τον Μαρκ Χάουαρντ, ο οποίος είχε στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, αναλάβει την ηχογράφηση του Time Out of Mind του Μπομπ Ντύλαν και του Orphans του Τομ Γουέιτς (δύο από τους πολύ αγαπημένους δίσκους του Ασάφ). Ο Ασάφ ήθελε να εγκαταλείψει το στούντιο και να παίρνει μαζί τον εξοπλισμό του και τους μουσικούς του όπου και αν πηγαίνει. Στο δίσκο αυτόν συνεργάστηκε με τον Τζιμ Κέλτνερ, ντράμερ των σούπερ σταρ Τζον Λένον και Έλβις Πρίσλεϋ, και τον Λάρρυ Τέιλορ, μπασίστα με τους θρυλικούς Canned Heat, τους Monkeys και τον Τζέρρυ Λη Λιούις.

Ο Ασάφ Αβιντάν χρησιμοποιεί πάντα τη φωνή του ως ένα μουσικό όργανο από μόνο του. Η μοναδική χροιά της αποκλείει οποιαδήποτε σύγκριση με άλλον καλλιτέχνη. Όπως συμβαίνει συνήθως με τα άλμπουμ του, έτσι και το The Study on Falling αναδεικνύει την ικανότητά του να υφαίνει ατμοσφαιρικά μοτίβα που ενεργοποιούν μουσικά είδη ιδιαίτερα αγαπητά στον ίδιο. Οι στίχοι του είναι εντυπωσιακά άμεσοι και ειλικρινείς. Η αληθινή πρόθεση του Ασάφ είναι να αφήσει τον ακροατή να βρει και να ερμηνεύσει όπως επιθυμεί τους στίχους. Και η μουσική αποτελεί την τέλεια συνοδεία σε αυτόν τον συγκινητικό αντικατοπτρισμό.

SPONSORED LINKS

"Πρέπει πρώτα απ’ όλα να μάθουμε Λατινικά. Μετά πρέπει να τα ξεχάσουμε."

Μοντεσκιέ, Γάλλος στοχαστής

 • 479 π.Χ.- Στη Ναυμαχία της Μυκάλης οι Έλληνες κατανικούν τους Πέρσες.
  96 - Ο Νέρβας γίνεται Αυτοκράτορας στη Ρώμη.
  323 - Στη μάχη της Χρυσούπολης, ο Μέγας Κωνσταντίνος κατανικάει το Λικίνιο.
  1502 - Φτάνει στην Κόστα Ρίκα ο Χριστόφορος Κολόμβος, στο τέταρτο και τελευταίο ταξίδι του.
  1827 - Ο Άστιγξ καταστρέφει τον τουρκικό στόλο στην Ιτέα Σαλώνων.
  1834 - Η Αθήνα ονομάζεται Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους.
  1906 - Αποβιβάζεται στη Σούδα ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλ. Ζαΐμης, ως δεύτερος Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης.
  1943 -Σφαγή 9.600 Ιταλών από τους Ναζί στην Κεφαλονιά (μόνο 40 κατάφεραν να γλιτώσουν).
  1964 - Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ της Ελλάδας παντρεύεται την Πριγκίπισσα της Δανίας, Άννα Μαρία. Οι μοναδικοί βασιλικοί γάμοι που τελέστηκαν στην Αθήνα.
  1981 - Καταργείται η θανατική ποινή στη Γαλλία.
  1997 - Σε δημοψήφισμα στην Ουαλία, οι κάτοικοι με πλειοψηφία 50,3% έναντι 49,7% αποφασίζουν τη συγκρότηση δικού τους Κοινοβουλίου.

© 2002-2018 MEDIA2DAY