Οι Hopla Loon στο Athenaeum Κελάρι

Ένα νέο και ιδιόμορφο σχήμα με επιρροές από τις μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου και της Αφρικής έρχεται στη σκηνή του Athenaum.
Οι Hopla Loon στο Athenaeum Κελάρι

Το σχήμα δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβρη του 17. Οι πέντε μουσικοί, με αρκετές κοινές καταβολές αλλά και διαφορετικό υπόβαθρο κατορθώνουν να βρουν κοινούς τόπους έκφρασης μεσα από πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και διασκευές σε θέματα (παραδοσιακά και μη) από όλη την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την Αφρική.

Το ρυθμ σεξιον του Παναγιώτη Ανδρέου (εξαιρετικά πετυχημένου στην πιο απαιτητική σκηνή στον κόσμο, αυτή της Νέας Υόρκης της οποίας είναι μόνιμος κάτοικος εδώ και μια 20ετια περίπου) και του Μιχάλη Καπηλιδη (ένας από τους πλέον σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες ντράμερ) δημιουργούν ένα έντονα χορευτικό αλλά και ρυθμικά προκλητικό υπόβαθρο.

Η Μάρθα Μαυροειδή, είτε με το σάζι ή την λαφτα είτε με την φωνή της κι ο Νίκος Παραουλάκης με τα ξύλινα παραδοσιακά πνευστά του υφαίνουν μελωδίες που ταξιδεύουν τον ακροατή σε γνώριμα αλλά κι εξωτικά μονοπάτια. Το νεότερο μέλος της παρέας, ο Γιάννης Παππαδόπουλος με τα πλήκτρα του, είναι η κόλλα που κρατάει το μείγμα στιβαρό και οικείο στον ακροατή. Μια μοναδική εμπειρία για τους φίλους της ποιοτικής δημιουργικής μουσικής.



Info:

16.02.2018
Ώρα έναρξης 22.00
Είσοδος 8 ευρώ
Στο χώρο σερβίρεται και φαγητό
Τηλ κρατήσεων 210 3210 239
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v