Στο Μέγαρο, τα Επτάνησα πάντα τραγουδούν

Η μαγεία της επτανησιακής μουσικής ζωντανεύει στο Μέγαρο από χορωδίες του Ιονίου, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου.
Στο Μέγαρο, τα Επτάνησα πάντα τραγουδούν
Πάνω από 170 χορωδοί, μαντολίνα, κιθάρες και πνευστά φέρνουν στο Μέγαρο την αύρα του αυθεντικού μουσικού πολιτισμού των Ιονίων Νήσων, έναν πολιτισμό που γεφυρώνει την Ελλάδα και τη Δύση. Καντάδες, άριες και αρέκιες από μια παράδοση χωρίς καθόλου μουσειακό χαρακτήρα που διατηρείται ολοζώντανη, ενταγμένη στην καθημερινότητα των κατοίκων –μαζί με τις περίφημες φιλαρμονικές–, μια παράδοση που διδάσκεται και μεταδίδεται ολοζώντανη από γενιά σε γενιά.

Ένα μελωδικό ταξίδι στην επτανησιακή παράδοση με τη Χορωδία Λευκίμμης (Κέρκυρα), τη Νέα Χορωδία Λευκάδος, τη Χορωδία Λειβαθούς (Κεφαλονιά) και τη Χορωδία Ζακύνθου «Το φιόρο του Λεβάντε», το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της επιτυχημένης σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ (καλλιτεχνικός προγραμματισμός και επιμέλεια: Δημήτρης Μαραγκόπουλος) και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αγαπημένα τραγούδια σε στίχους μεγάλων μας ποιητών, όπως Διονυσίου Σολωμού και Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, και κορυφαίων εκπροσώπων της Εθνικής Μουσικής μας Σχολής, όπως του Διονυσίου Λαυράγκα και του Νικόλαου Μάντζαρου.

Τη Χορωδία Λευκίμμης Κέρκυρας διευθύνει ο Σπύρος Σμοΐλης· τη Νέα Χορωδία Λευκάδος, η Μαρία-Κυριακή Αραβανή· τη Μικτή Χορωδία Ζακύνθου «Το φιόρο του Λεβάντε», ο Διονύσιος Μαλλιάς· και τη Χορωδία – Μαντολινάτα Λειβαθούς Κεφαλονιάς, ο Βασίλης Καλογηράς.

Χορωδία Λευκίμμης Κέρκυρας
Διεύθυνση │ Σπύρος Σμοΐλης

Νέα Χορωδία Λευκάδος
Διεύθυνση │ Μαρία-Κυριακή Αραβανή

Μικτή Χορωδία Ζακύνθου «Το φιόρο του Λεβάντε»
Διεύθυνση │ Διονύσιος Μαλλιάς

Χορωδία – Μαντολινάτα Λειβαθούς Κεφαλονιάς
Διεύθυνση │ Βασίλης Καλογηράς

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, 20:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τιμές εισιτηρίων
7 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) 9 € ● 13 € ● 18 € ● 22 € ● 26 € ● 30 € (διακεκριμένη ζώνη)

Eισιτήρια
210 7282333, megaron.gr
και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v