Τι... παίζει στις μουσικές σκηνές αυτόν τον χειμώνα;

Τζαζ, πρόζα, 70s και πολιτικό σχόλιο μπλέκονται μουσικά στις αθηναϊκές μουσικές σκηνές που έχουν ήδη μπει σε πρόγραμμα χειμερινό.
Τι... παίζει στις μουσικές σκηνές αυτόν τον χειμώνα;

Τι θα ακούσουμε και πού αυτόν τον χειμώνα;

“Να δεις τι σου'χω για μετά”

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας και Γιάννης Ζουγανέλης ανεβαίνουν στην Ακτή Πειραιώς από τις 10 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο για να μας παρουσιάσουν ροκ μελωδίες και μπόλικα χιουμοριστικά σκετσάκια. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης η τραγουδοποιός και ακορντεονίστα Μιρέλα Πάχου, ο Ιταλός κιθαρίστας, συνεργάτης του Μαχαιρίτσα, Steve Tesser και η ερμηνεύτρια Φρόσω Στυλιανού.

Σταμάτης Κραουνάκης στη Μουσική σκηνή Σφίγγα

Μετά από την μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Όλοι ένα» Φίλα με, τα αγόρια της Σπείρας μαζί με τον Σταμάτη Κραουνάκη μετακομίζουν κάθε Δευτέρα στη Σφίγγα, με μια ολόφρεσκη μουσική παράσταση, γεμάτη τραγούδια από όλες τις εποχές, απ’ όλα τα μέρη του κόσμου και του δικού μας αλλά και του συνθέτη όλα τα λατρεμένα φυσικά.

Σταυρός του Νότου

Ο Παύλος Παυλίδης καταλαμβάνει την Κεντρική Σκηνή από 3 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή, και σειρά παίρνει ο Μίλτος Πασχαλίδης απο 4 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο.Ο Σωκράτης Μάλαμας κάνει ντεμπούτο κάθε Δευτέρα από 6 Νοεμβρίου, ενώ ο Γιάννης Κότσιρας από 26 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή. Στο Club θα δούμε την Παυλίνα Βουλγαράκη (Παρασκευή), τους 1550 με ποπ ροκ μελωδίες (Σάββατο) και τον Αντώνη Βλάχο με την House Band κάθε Δευτέρα. Στην κεντρική σκηνή ανεβαίνουν κάθε Παρασκευή τα Υπόγεια Ρεύματα μαζί με τα Κίτρινα Ποδήλατα και τους Kollektiva, ενώ κάθε Σάββατο επιστρέφουν οι Μπλε. Στο Plus κάθε Παρασκευή του χειμώνα εμφανίζεται ο Θοδωρής Κοτονιάς με τη Σαββέρια Μαργιολά, κάθε Σάββατο ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης με δικά του τραγούδια και κάθε Κυριακή η Σοφία Παπάζογλου με εκλεκτούς καλεσμένους. 

Half Note

Tο ιστορικό στέκι της πόλης για την jazz, το blues, τις ethnic και world μουσικές δίνει funky και groovy νόημα στον Νοέμβριο. Με τη soul diva Martha High, και μετά με τον funkmaster Dr. Lonnie Smith. Ακολουθεί το tango του Αργεντίνου Melingo, η swingin’ γοητεία της Charmin Michelle, το flamenco fuego του ζεύγους Alicia Marquez & Ramon Martinez που μας βάζει σε έναν άκρως εκρηκτικό Δεκέμβριο. Θα συναντήσουμε το blues rock των Nine Below Zero και το ιστορικό σαξόφωνο του θρυλικού Chico Freeman. Οι φετινές γιορτές θα μας βρουν να ξεφαντώνουμε με swing, gypsy jazz και rockin’ blues, με τα εκρηκτικά γκρουπ Sugarpie & The Candymen και The Su’sis. 

Upstairs στο «PassPort Κεραμεικός»

Η μουσική σκηνή στο Γκάζι γεμίζει μελωδίες από αγαπημένους έλληνες δημιουργούς. Πρεμιέρα με ένα “πάντρεμα” του Δώρου Δημοσθένους με τη Λένα Κιτσοπούλου, και συνέχεια με Πέννυ Μπαλτατζή, Αγγελική Τουμπανάκη, Δήμητρα Σελεμίδου, Μαρίζα Ρίζου και Κυβέλη Καστοριάδη. Τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου σειρά παίρνουν οι οι Imam Baildi, ενώ τις Δευτέρες ο Γιώργος Ανδρέου, ο Γιώργος Καζαντζής και η Κορίνα Λεγάκη. Αναμένουμε με ανυπομονησία και το νέο πρόγραμμα του Φοίβου – του Δεληβοριά – για τις αρχές του 2018.

Tonis Sfinos στο Βοτανικός Plus

“Good girls go to heaven. Bad girls go to Las Vegas” είναι το μότο του ολοκαίνουργιου show του μουστακαλή ρετρό τραγουδιάρη ο οποίος φέτος το χειμώνα καταλαμβάνε τη σκηνή του Βοτανικός Plus με συμπρωταγωνιστές την Barbara στα αριστερά, τη Lola στα δεξιά και τους Playmates να παίζουν τη μουσική που αποτίει φόρο τιμής στις δεκαετίες του 1970, του 1980 και του 1990. Η “Δυναστεία” του θα είναι εκεί κάθε Σάββατο του χειμώνα. 

Εννέα Όγδοα 9/8 με Γεράσιμο Ανδρεάτο και Παναγιώτη Λαλέζα

Με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τον Παναγιώτη Λάλεζα στη μαρκίζα της, η ιστορική μουσική σκηνή Εννέα Όγδοα 9/8 “μετακομίζει” στο Θησείο, στον ανακαινισμένο χώρο της πρώην “Μποέμισσα” για να μας ταξιδέψει με αυθεντικό λαϊκό τραγούδι. Μαζί τους οι καλές ερμηνεύτριες Ειρήνη Διαλεχτή και Ραφαέλλα Ευαγγελοπούλου. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v