Σαββατιάτικη έξοδος με δωρεάν σινεμά και Μωρά στη Φωτιά

Αυτό το Σάββατο τσιμπάμε εκλεκτούς ψαρομεζέδες, απολαμβάνουμε δωρεάν σινεμά και ζητάμε το… παυσίπονο μας στο Κύτταρο.
Σαββατιάτικη έξοδος με δωρεάν σινεμά και Μωρά στη Φωτιά
Σα να φτιάχνει ο καιρός αυτό το Σάββατο. Κάνουμε βουντού ο ουρανός να παραμείνει ξάστερος όλη μέρα μιας και η έξοδός μας αναμένεται πλήρης και άκρως ελκυστική. Ψαρο-τσιμπολογήματα, καφεδάκι, δωρεάν αδερφοί Κοέν στα καλύτερά τους και μελωδίες από τα χρόνια της νιότης μας (για όσους πέρασαν εφηβεία στα 90s) γεμίζουν ιδανικά το τελευταίο Σάββατο του Γενάρη.

Στου Πεζούλα για ψαροκαταστάσεις

Παίρνουμε ομπρέλα – ποτέ δεν ξέρεις – και κατευθυνόμαστε προς Καλλιθέα μεσημεράκι, για να πιάσουμε τραπέζι σε μια από τις πιο ιστορικές ψαροταβέρνες της περιοχής. Ο κύριος Πεζούλας (Πεισιστράτου 11, Τζιτζιφιές, τηλ: 210 9422684) μετρά την ιστορία του σε δεκαετίες, και τα ψάρια του σε φρεσκάδα σερβίροντας φρέσκες γεύσεις θάλασσας σε ικανοποιητικές τιμές.

Σταθερές αξίες εδώ είναι η καραβιδόψιχα, οι ψητές γαρίδες Πλαταμώνα, το χταποδάκι με μαυρομάτικα φασόλια και τα τηγανιτά καλαμαράκια, η κακκαβιά και τα ολόφρεσκα ψάρια του. Ωραιότατες και οι σαλάτες, με αγαπημένη μας εκείνη «του Παναγιώτη» με ρόκα, βαλσάμικο, τοματίνια, παξιμαδάκια και κοπανιστή Μυκόνου. Το γλυκό στο τέλος είναι κερασμένο. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο με ουζάκι ή τσίπουρο, αν περιοριστείτε στα μικρά ψάρια και τα θαλασσινά. Το φρέσκο ψάρι εδώ ξεκινά από 40€/κιλό.

Για καφεδάκι στο hot spot της Καλλιθέας

Συνέχεια για απογευματινό καφεδάκι στο ξακουστό Momo, στην πλατεία Κύπρου, το οποίο μέσα σε λίγα μόλις χρόνια λειτουργίας φέρνει κόσμο και κοσμάκη στα τραπέζια του από κάθε γωνιά της πόλης για να απολαύσει καφέ, brunch και ποτό όσο περνά η ώρα. Οι καφέδες εδώ είναι προσεγμένοι, σε μεγάλη ποικιλία, με την πρώτη ύλη να έρχεται απευθείας από το διασημότερο καφεκοπτείο της Ρώμης, το Sant’ Eustachio. Εξίσου δυνατές και οι ποικιλίες τσαγιού, όπως και οι ζεστές σοκολάτες.

Χαίρε Καίσαρ!

Το τρελό σύμπαν των αδερφών Κοέν μας περιμένει σε μια ακόμα δωρεάν προβολή στο ΚΠΙΣΝ κι εμείς – προφανώς – ενδίδουμε. Στις 19.30 στον χώρο υποδοχής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προβάλλεται η διασκεδαστική τελευταία τους ταινία Χαίρε Καίσαρ, στην οποία ένας διάσημος σταρ και πρωταγωνιστής θρησκευτικού peplum που βρίσκεται σε στάδιο γυρισμάτων πέφτει θύμα απαγωγής από… ‘μαυροπινακισμένους’ κομουνιστές σεναριογράφους, που σχεδόν υποκινούνται από τον ίδιο τον… Herbert Marcuse, στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’50. Τα γνωστά για το σκωπτικό τους βλέμμα αδέρφια βάζουν στο στόχαστρο αυτή τη φορά τη βιομηχανία του θεάματος και το αποτέλεσμα είναι μια επικά μαύρη κωμωδία.

Το καλύτερο Παυσίπονο…

… είναι αδιαμφισβήτητα μια συναυλία των πιο διάσημων… Μωρών της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά συμπληρώνουν φέτος 30 χρόνια δισκογραφίας και το γιορτάζουν εμφατικά στο παραδοσιακό τους μουσικό καταφύγιο, το Κύτταρο. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: Με μόνο όπλο και τρόπο τα τραγούδια τους και κόντρα σε «Θεούς και Δαίμονες» τρεις δεκαετίες τώρα, από τα σκοτάδια και τις κορυφές γκρεμίζουν σκιάχτρα, ανυψώνουν συναισθήματα και κάνουν τις γροθιές να σφίξουν, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς συμφωνίες, χωρίς βιτρίνες, χωρίς λόγια πολλά, για τη μουσική, για την αγάπη, για την αλήθεια, για την αντίσταση. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00, και η είσοδος κοστίζει 10€.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v