10 live που αξίζει να δείτε τον Οκτώβριο

Αυτά είναι τα κορυφαία μουσικά events του μήνα που αξίζει να απολαύσετε ζωντανά στις σκηνές της Αθήνας.
10 live που αξίζει να δείτε τον Οκτώβριο
του Παναγιώτη Κωνσταντίνου

Ο ουρανός συννεφιάζει, η θερμοκρασία πέφτει... Εντάξει, μάλλον μάταια προσπαθώ να δώσω έναν κάπως φθινοπωρινό τόνο. Οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Όπως και να 'χει, οι καλλιτέχνες αφήνουν σταδιακά τους ανοιχτούς χώρους περνώντας στις μουσικές σκηνές και το in2life.gr συγκεντρώνει και σας προτείνει τα δέκα live του Οκτωβρίου που αξίζει να δείτε.

Gadjo Dilo στον Άγιο Δημήτριο
Γιατί πως να αντισταθείς στη σύνθεση των ήχων του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhard και της ελληνικής λαϊκής μουσική σκηνής του '50 και του '60; Γιατί οι ρυθμοί τους σε παρασύρουν σε ένα ξέφρενο χορό.
Info: 5 Οκτωβρίου, στην πλατεία Παναγούλη στον Άγιο Δημήτριο. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο πλαίσιο των “Φθινοπωρινών Γιορτών στην πόλη”, που διοργανώνει ο Δήμος. Μπορείτε όμως να προσφέρετε είδη για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, όπως φάρμακα, τροφές και βρεφικά γάλατα.



Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο
Γιατί υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές του ελληνικού τραγουδιού, που “παρίστανε” τον στιχουργό. Γιατί σίγουρα κάποιο από τα αγαπημένα σου τραγούδια είναι δικό του. Γιατί οι Θάνος Μικρούτσικος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος και Μπάμπης Στόκας θα ανέβουν μαζί πάνω στη σκηνή για να ερμηνεύσουν τραγούδια του που έγραψαν ιστορία. Γιατί “πως η ιστορία γίνεται σιωπή”.
Info: 5 Οκτωβρίου, στο Ηρώδειο.



Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Σταυρό του Νότου
Γιατί ο Φοίβος αποτελεί μια αστείρευτη πηγή διασκέδασης. Γιατί εκεί θα είναι όλοι οι ήρωες των μουσικών παραμυθιών του σε ένα μωσαϊκό από το '89 έως το σήμερα. Ένα “Best Of” του Φοίβου πριν το επόμενο μουσικό βήμα του, που όπως μαθαίνουμε θα είναι ιδιαίτερο.
Info: 15, 22 και 29 Οκτωβρίου, Σταυρός του Νότου.

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας στο Gagarin
Γιατί είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες νέους καλλιτέχνες που ξέρει πως να κάνει τη διαφορά. Γιατί μας παρουσιάζει το καινούργιο του δίσκο “Λίκνο” - και όχι μόνο - με τραγούδια που παντρεύουν την ελληνική παράδοση με το afrobeat σε ένα ταξίδι από την Ήπειρο στην Αφρική, από την Αφρική στην Κρήτη, από τη Κρήτη στη Σμύρνη κι από τη Σμύρνη στη Τζαμάικα.
Info: 14 Οκτωβρίου, Gagarin.



Ερωτόκριτος στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
Γιατί πρόκειται για μια διαφορετική και συναρπαστική απόδοση του “Ερωτόκριτου”. Μια μουσικοχορευτική παράσταση που αξίζει να δείτε. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας και οι Χαΐνηδες, ο Ψαραντώνης και η ομάδα “Κι όμΩς Κινείται” καταδύονται στα υπέροχα βάθη του.
Info: 7,8 και 9 Οκτωβρίου / Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.



Μηλιώκας, Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας στο Κύτταρο
Γιατί και οι τέσσερις μαζί δεν μαζεύονται... Και ο Λάκης Παπαδόπουλος. Και ο Γιάννης Γιοκαρίνης. Και ο Νίκος Ζιώγαλας. Και ο Γιάννης Μηλιώκας. Τέσσερις φίλοι, που ανέβηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή του “Κυττάρου” όταν ήταν ακόμη “παιδιά”. Σήμερα είναι μεταξύ των πλέον αναγνωρισμένων τραγουδοποιών της ελληνικής σκηνής, όμως παραμένουν “αθεράπευτα παιδιά” και μας προσκαλούν να γίνουμε μέρος της πιο απρόβλεπτης – ευχάριστης – συγκινητικής-χορευτικής- ασόβαρης - σοβαρής παράστασης της φετινής σεζόν.
Info: 14, 15, 21 και 22 Οκτωβρίου, στο Κύτταρο

Edith Piaf The Show στο Ηρώδειο
Γιατί πρόκειται για την καλύτερη μουσική παράσταση που έγινε ποτέ για τη ζωή της θρυλικής Εντίθ Πιαφ. Μια παράσταση που γνώρισε την αποθέωση σε όλο τον κόσμο. Τον ρόλο και τα τραγούδια του «Σπουργιτιού» ερμηνεύει ένα από τα λαμπρότερα ταλέντα της σύγχρονης γαλλικής σκηνής, η Anne Carrere. Αρχικά είχε προγραμματιστεί μόνο μια παράσταση στο Ηρώδειο. Ωστόσο τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν, η ζήτηση ήταν μεγάλη και προγραμματίστηκε και νέα παράσταση.
Info: 6 Οκτωβρίου, Ηρώδειο.



Χειμερινοί Κολυμβητές στο Half Note
Γιατί οι “Χειμερινοί Κολυμβητές” ξέρουν πως να δημιουργούν μια ζεστή και ταυτόχρονα διασκεδαστική ατμόσφαιρα, παραμένοντας πιστοί στην ποιότητά τους και αγγίζοντας τις πιο εσωτερικές χορδές μας. Το πρώτο τους φετινό “χειμερινό μπάνιο”, περιλαμβάνει τραγούδια από τους οκτώ δίσκους τους, αλλά και ανέκδοτα τραγούδια τους, μελοποιήσεις ποιημάτων, καθώς και επιλογές από την παράδοση του ρεμπέτικου και του παλαιότερου ελαφρού τραγουδιού.
Info: Από 28 έως και 31 Οκτωβρίου, Half Note Jazz Club.

100 Τσιγγάνικα Βιολιά
Γιατί η Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης είναι εντυπωσιακή και έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο. Γιατί ο συνδυασμός της τσιγγάνικης μουσικής με κλασικά αριστουργήματα και η επαφή με την εκρηκτικότητα και το ταπεραμέντο της μεγαλύτερης τσιγγάνικης ορχήστρας του κόσμου κάτω από την Ακρόπολη είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε. Οι πρώτοι τυχεροί Αθηναίοι το έζησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου κατακλύζοντας το Ηρώδειο και αναγκάζοντας τους διοργανωτές να προσφέρουν μια ακόμη συναρπαστική βραδιά τον Οκτώβριο για όσους δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο.
Info: 3 Οκτωβρίου, Ηρώδειο.



# Ζουγανέλη_Μαραβέγιας_Μποφίλιου_Χαρούλης_Γκάζι
Γιατί η συνύπαρξη, για πρώτη φορά, επί σκηνής της “χρυσής” τετράδας των νέων καλλιτεχνών αποτελεί από μόνη της ένα σημαντικό μουσικό γεγονός αλλά και εγγύηση για μια υπέροχη βραδιά. Διοργανωτής αυτής της γιορτής ο ραδιοφωνικός σταθμός “Δίεση 101,3”. Τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν σε κοινωνικούς φιλανθρωπικούς φορείς.
Info: 14 Οκτωβρίου, Τεχνόπολις Γκάζι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v