Clutch και κάτω

Οι Αμερικάνοι ρόκερς έκαναν αυτό που ξέρουν (πολύ) καλά στη σκηνή και αν δεν είχαμε πλαντάξει στη ζέστη θα μιλούσαμε για την απόλυτη αυγουστιάτικη συναυλία.
Clutch και κάτω
Το όνομά τους γνωστό στους έλληνες φαν, η παρουσία τους εμβληματική σε κάθε live, ο ήχος τους βρώμικος και σκληρός, οι συναυλίες τους 100% απολαυστικές. Οι Clutch μας τίμησαν ξανά με το rock and roll/stoner πανδαιμόνιό τους την Τετάρτη 24 Αυγούστου και έκαναν αυτό που ξέρουν πολύ καλά για ακόμα μια φορά.

Τη συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε στον ακατάλληλο για άτομα με ευαισθησία στις τροπικές θερμοκρασίες χώρο της Ιεράς Οδού, άνοιξαν οι σερραίοι Tuber αποτελώντας ιδανικό προοίμιο και βάζοντάς μας γρήγορα στο κλίμα. Όχι πως χρειαζόμασταν τον ήχο τους για να ζεσταθούμε, αλλά οι τύποι ήξεραν να παίζουν και να βγάζουν μεράκι επί σκηνής – και αυτό έπραξαν με την εμφάνισή τους.

Κάπου στις 22.30, οι πρώτοι ήχοι από το X-Ray Visions ήχησαν στα αυτιά μας και το κοινό ξεσηκώθηκε. Οι Clutch ήταν επί σκηνής και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο έπακρο χοροπηδώντας πάνω κάτω και ουρλιάζοντας ως όφειλε μιας και ο ήχος ήταν άψογος και η εμφάνιση της μπάντας 100% επαγγελματική.

Χαρά στο κουράγιο τους, αν αναλογιστεί κανείς ότι η θερμοκρασία στην “arena” πρέπει κάποια στιγμή να έφτασε σε δυσθεώρητα επίπεδα, σε σημείο που σε έκανε να αναρωτιέσαι αν ο υπεύθυνος του εξαερισμού είχε ξεχάσει τον διακόπτη στο off.

Στο πάνω διάζωμα τα πράγματα ήταν σαφώς χειρότερα, με τη θερμοκρασία να είναι ακόμα πιο υψηλή και εμάς να ιδρώνουμε σε σημεία που ούτε είχαμε φανταστεί ότι θα μπορούσαν να εκκρίνουν ιδρώτα.

Όπως και να’χει, αν παρακάμψουμε το κομμάτι της θερμοκρασίας, η μπάντα έδωσε ρέστα. Burning Read, Nobe Savage, Space Grass, Sucker for the Witch και Cypress Groove ακολούθησαν σε ένα all star setlist το οποίο τίμησε παλιές και νέες κυκλοφορίες τους επάξια.

Encore με το The Mob Goes Wild όπου το κοινό… αγρίεψε και ολοκλήρωση με τον ύμνο Electric Worry σε μια συναυλία που θα μπορούσε να γίνει το απόλυτο highlight του μουσικού Αυγούστου.

Στην επόμενη τους εμφάνιση θα είμαστε ξανά εκεί να χοροπηδήξουμε μαζί τους, όμως ας μας λυπηθούν οι υπεύθυνοι και ας κάνουν κάτι για να μην αφήσουμε το 30% των σωματικών μας υγρών σε πάτωμα και εσώρουχα.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v